Ko iesākt ar negribētu uzmanību? Komentē klīniskā psiholoģe Kristīne Balode

«Kaut nu mums visām būtu tādas problēmas,» ironizē kolēģe, kad pēc rīta sapulces no profesionālām tēmām pārejam uz personīgākām un es izstāstu par savu dīvaino saraksti. Un tiešām – uz globālo notikumu fona mute neveras šo pat attāli dēvēt par problēmu. Drīzāk – nepatīkama situācija. Nemitīgi uzmanības apliecinājumi no vīrieša, no kura tos nepavisam nevēlos saņemt.
Elza Leja
Foto: Shutterstock

Ticu, ka līnija, kas nošķir koleģiālu un draudzīgu uzmanību no uzbāzības, var būt trausla.

Negribu dejot ar puikām, kuri man nepatīk 

Tas notika vēl skolas laikā, kādā trešajā klasē, – pēcpusdienas pasākums ar diskotēkas elementiem, gaišā dienas laikā. Pasākuma vadītājs aicina sanākušos – bijām vecumā līdz piektajai klasei – uz dejām. Protams, neviens nekustas ne centimetru – kādas vēl dejas?! Un tad, man par šausmām, visu sanākušo skolasbiedru un skolotāju acu priekšā jauneklis no paralēlklases ar vissliktāko slavu un tādām pašām atzīmēm stūrē pāri visai zālei, bīstami turot kursu manā virzienā. Goda vārds, joprojām atceros tās šausmas manā sirdī un izmisīgo cerību, ka viņš kaut par dažiem grādiem mainīs virzienu. Tas, ka pret drosminieku nejutu nekādas siltās trešklasnieces jūtas, vēl būtu nieks salīdzinājumā ar faktu, ka jauneklis bija galvas tiesu īsāks par mani. Vai arī es biju galvastiesu garāka – kā uz to skatās. Bet viņš bija drosmīgs un apņēmīgs un tādiem sīkumiem nepievērsa uzmanību, galanti nostājās manā priekšā, piesita vienu kāju otrai, palocīja galvu un teica: «Ejam dejot!» Nekur tālu mēs negājām. Juzdama milzu kaunu par šo negribēto un negaidīto uzmanību teju pusskolas priekšā, neizvērtējot iespēju atteikt, automātiski piecēlos kājās, un tā mēs tur mīņājāmies jeb dejojām viens otram pretī, un es no sirds ienīdu šo visgarāko deju manā mūžā. 

It kā ar to būtu par maz, pirmais drosmīgais pāris, tātad es (pret savu gribu) un paralēlklasnieks bez ritma izjūtas saņēma arī balvu. Balvu esmu aizmirsusi, bet pieredzi atceros joprojām. Saprotiet pareizi – puika bija drosmīgs, visu cieņu! Mums vienkārši nebija ķīmijas. Bet jau toreiz es zināju, ka negribu dejot ar tiem puikām, kuri man nepatīk. 

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Akcija spēkā, piesakoties līdz 30. aprīlim!
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē