Aizsaulē devusies pēdējā Vējiem līdzi aktrise. Olīvija de Hevilenda aizver laikmeta durvis

OLĪVIJA DE HEVILENDA, ko mēs pazīstam kā Melāniju no leģendārās filmas Vējiem līdzi, jūlijā devās aizsaulē. Aktrisei tobrīd bija 104 gadi, un viņa no šīs dzīves aizgāja tikpat eleganti, kā dzīvoja, – miegā, savā Parīzes mājoklī. Līdz ar viņu, pēdējo dzīvo Vējiem līdzi aktrisi, durvis aizver vesels laikmets. Holivudas zelta ēra. Ēra, ko šī, no skata trauslā aktrise, mainīja, pateicoties savai pašpārliecinātībai un drosmei.
Dagnija Zīverte
Dagnija Zīverte
Foto: Commons.wikimedia.org

Līdz pat pēdējam elpas vilcienam Olīvija bija pārliecināta, ka ir dižākā zvaigzne, kāda jebkad mirdzējusi pie Holivudas debesīm. Droši vien sava daļa taisnības šajā pašpasludinātajā karaliskajā titulā ir – Hevilendas karjera ilga piecdesmit trīs gadus, un šajā laikā ar aktrises līdzdalību tapa piecdesmit filmas. 

Briti Tokijā

Olīvija Mērija de Hevilenda piedzima Japānā, kur tobrīd bija apmetusies viņas ģimene – britu advokāts Valters de Hevilends un viņa daiļā sieva, dziedātāja, pianiste un vēlāk arī aktrise, Liliana. Nepilnus divus gadus vēlāk pasaulē nāca Olīvijas māsa Džoana. Par šo faktu vecākā māsa gan nebija priecīga ne toreiz, ne arī visu turpmāko mūžu – aukstais karš, kas valdīja starp abām māsām, bija leģendām un kauju nostāstiem vīts. 

Saldajai Holivudas kūkai, kas jaunās aktrises priekšā tika nolikta kā uz zelta paplātītes, izrādījās rūgta garoziņa

Lai vai kā, Hevilendi bija ģimene, kuru Tokijas britu sabiedrība apjūsmoja un arī apskauda. Valters – iznesīgs sabiedrības lauva, stalts un šarmants, no tiesas zāles parasti iznāca lepnumā paceltu galvu. Savukārt skaistā, blondā Liliana, dodoties uz Japānu, aiz muguras bija atstājusi ne vien aristokrātisku britu dzimtu, bet arī izcilas dziedātājas un pianistes reputāciju. Skatuve bija viņas lielā kaislība – un nelielais britu loks, diezgan vienmuļā ikdiena un svešā, atturīgā kultūra, kas viņus ieskāva, šo krāšņo dāmu smacēja.  

Tomēr, kā vēlāk atminējās Olīvija, Liliana bija apveltīta ne vien ar iznesību un radošiem talantiem, bet arī ar apskaužamu uzņēmību un nebeidzamu optimismu. Šīs īpašības vēlāk spoži atmirdzēja arī abās viņas meitās, palīdzot cēli izkuģot cauri smagām un nepatīkamām situācijām. 

Lai turpinātu lasīt rakstu, nepieciešams iegādāties abonementu
Esmu abonents
Par 4 nedēļām
1 €
pirmie trīs maksājumi, pēc tam 3.99 €
Izmēģini
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā
Populārākā izvēle
Par pirmo gadu
24.49 €
pēc tam 34.99 €
Abonē
plus
Labākais saturs vienuviet no mūsu 12 drukātajiem žurnāliem
plus
Ekskluzīvas intervijas
plus
Pieeja visam saturam jebkurā ierīcē
plus
Samazināts reklāmu daudzums visā portālā
Raksta abonements
5 €
Derīgs 28 dienas
Abonē
plus
Pieeja vienam rakstam
plus
Santa+ vide bez reklāmām
plus
Pieeja rakstam jebkurā ierīcē
Abonementu var pātraukt jebkurā laikā

Villas Sarunas

Vairāk

Personības

Vairāk

Attiecības

Vairāk

Dzīvesstils

Vairāk

Lasāmgabals

Vairāk

Viedoklis

Vairāk

Praktiski

Vairāk

18+

Vairāk

Abonē