• Vai tiešām jālieto nakts krēms?

    Skaistumkopšana
    Santa.lv
    Santa.lv
    3. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Nelen/Shutterstock.com
    Labākais skaistumkopšanas līdzeklis, protams, ir miegs, tomēr, ja rūpējamies par savu sejas ādu, noteikti vajadzētu lietot nakts kosmētiku. Lūk, kāpēc!
    • Mūsu organisms un arī āda atjaunojas tieši naktī, kamēr mēs guļam. Bioritmu ietekmē uz rīta pusi organismā aktivizējas iekšējās sekrēcijas dziedzeri, kļūst aktīvāka asinsrite, kas piegādā ādai barības vielas un enerģiju, stimulējot ādas vielmaiņu un šūnu atjaunošanos.

    Ādas šūnu aktivitāte miegā ir daudz augstāka, jo to netraucē ne stress, ne dažādi blakus faktori, piemēram, dekoratīvā kosmētika un vides ietekme.

    Līdz ar to arī pirms naktsmiera lietotās kosmētikas iedarbība ir daudzkārt efektīvāka.

    • Maldīgs ir viedoklis, ka naktī ādai jāļauj atpūsties. Tā var darīt jaunībā, ja ir taukains ādas tips, reizēm arī vasarā, ja āda jūtas labi un apkārtējā vide tai nerada nekādus apgrūtinājumus. Ziemā un agrā pavasarī, kad sejas ādu ir nomocījis apkures sausais, siltais gaiss un skābekļa trūkums telpās, tai uz nakti noteikti ir vajadzīgs vismaz mitrinošs līdzeklis.
    • Dienas kopjošās kosmētikas galvenais uzdevums ir aizsargāt ādu no vides kaitīgās iedarbības, tās sastāvā ir dažādas aktīvas vielas, kas mitrina ādu, padara to elastīgu, pārklāj ar neredzamu slānīti, kas nodrošina ādas aizsardzību.

    Nakts krēms atbalsta ādas atjaunošanās funkcijas.

    Tāpēc tā sastāvā augstā koncentrācijā ir dažādi mitrinoši, barojoši un ārstnieciski komponenti: retinols jeb A vitamīns vai tā aizvietotāji, antioksidanti (E, C vitamīns), peptīdi, vērtīgu un labi pazīstamu ārstniecības augu ekstrakti, kolagēns, hialuronskābe, aļģu sastāvdaļas, lipīdi, vitamīni, minerālvielas, augļskābes, patentētas formulas ar dārgakmeņu un retu augu daļiņām un ekstraktiem, liposomas, fitoestrogēni, biostimulatori u. c.

    Šīs vielas dublē vai atbalsta ādas dabīgās funkcijas un palīdz aizkavēt novecošanas procesus. Daudzas šīs sastāvdaļas ir iekļautas arī dienas krēmos, tomēr daudz zemākā koncentrācijā.

    Kā izvēlēties īsto?

    Nakts krēma izvēle ir atkarīga ne tikai no personīgām vēlmēm, bet arī pašreizējā ādas stāvokļa un problēmām. Nevajadzētu koncentrēties tikai uz, piemēram, pretnovecošanas programmu, iespējams, ādai ir nepieciešama konkrēta palīdzība.

    Piemēram, problemātiskai ādai vairāk piemēroti vieglākas tekstūras krēmi, tos ieteicams uzklāt vismaz stundu pirms gulētiešanas un visu lieko, kas nav paguvis iesūkties, ļoti uzmanīgi nosusināt ar salveti.

    Nakts krēmiem mēdz būt arī pretiekaisuma iedarbība, tie palīdz dziedēt ādu, jo dzīšanas un ādas atjaunotnes procesi naktī norisinās ātrāk. Ja īpašu problēmu nav, izvēle ir vienkārša: sausai ādai vairāk ir piemērots nakts krēms ar pretgrumbu efektu, taukainai – ar liftinga iedarbību.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē