• Vai ir labi nevalkāt krūšturi?

    Jautājumi & atbildes
    Santa.lv
    Santa.lv
    14. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Anetlanda/Shutterstock.com
    Skatos uz savu meitu un brīnos – viņa staigā bez krūštura! Un vēl saka, ka tā šobrīd staigājot puse pasaules sieviešu. Es jau saprotu – katram laikam savi untumi. Bet vai tas tiešām ir arī veselīgi?

    Lielākajā daļā gadījumu tas, vai sievietes valkā vai nevalkā krūšturi, ir viņas personīgās brīvības izpausme un izvēle. Daļa sieviešu nejūtas ērti bez krūštura, un viņām pat neienāks prātā atteikties no tā, un daļai tas ir tieši otrādi.

    Krūšu formu un izskatu vairāk ietekmē svara izmaiņas, dzemdības, krūtsbarošana un iedzimtība, nevis krūštura valkāšana vai nevalkāšana.

    No medicīniskā viedokļa vajadzība valkāt krūšturi varētu būt dažās situācijās.

    • Pirmkārt, krūtsbarošanas laikā, kad krūtis kļūst lielākas, smagākas, nepieciešams pareizs atbalsts, lai nesāpētu mugura, lai neveidotos piena stāze.
    • Otrkārt, lielāku krūšu īpašniecēm bez atbalsta var rasties stājas problēmas, sāpoša mugura, bet pareizi piemeklēts krūšturis to var novērst.
    • Treškārt, arī pēc krūts plastiskās ķirurģijas operējošais ārsts pēcoperācijas periodā parasti rekomendē speciālu krūšturi krūts atbalstam.

    Arī sportošanas laikā liela daļa sieviešu ērtāk jutīsies, valkājot sportam piemērotu, krūtis atbalstošu krūšturi. Visās pārējās situācijās tā ir sievietes pašas izvēle. Gravitācija jebkurā gadījumā sāk strādāt no pirmā brīža, kad nostājāmies vertikāli, un darbojas visu dzīvi, atstājot iespaidu uz audiem, arī krūtīm un dziedzeriem.

    Krūšu tvirtums ar gadiem samazinās, dziedzeru audus aizvieto taukaudi, krūtis kļūst mīkstākas.

    Taču jebkurā gadījumā, gadiem ejot, jāspēj cieņpilni pieņemt izmaiņas savā ķermenī. Kas attiecas uz izmaiņām hormonālajā fonā… Nevar apgalvot, ka, ja sieviete 15 gadu pirms menopauzes neatteiksies no krūštura un valkās to, tad viņai būs pusotras reizes tvirtākas krūtis, – tā nebūs! Tāpēc šī diskusija šobrīd vairāk ir tāds dzīves komforta un modīga trenda jautājums.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē