• Kosmētikas līdzekļu sastāvdaļu melnais saraksts. Nejauc tās kopā!

    Skaistumkopšana
    15. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: RomarioIen/Shutterstock.com
    Izvēloties jaudīgu kosmētiku, jāzina, kuras sastāvdaļas savstarpēji sader un kuras nedrīkst lietot vienlaikus. Lūk, kas ar ko nedraudzējas!
    • Retinols un C vitamīns

    Retinols un C vitamīns darbojas dažādās ādas pH vidēs, tāpēc lietot reizē tos nav jēgas. Ideālais komplektiņš – retinola krēms vakarā, C vitamīna kosmētika no rīta, saulainajā sezonā pirms došanās laukā neaizmirstot uzklāt augstas aizsardzības saules krēmu.

    • Retinols un benzoilperoksīds

    Benzoilperoksīdu izmanto pieaugušo aknes, kā arī melno un balto punktu ārstēšanai. Taču, lietojot kopā ar retinolu saturošiem līdzekļiem, tas var izraisīt smagus, apdegumam līdzīgus ādas bojājumus vai vismaz spēcīgi izsausināt ādu.

    • Ēteriskās eļļas un augļskābes

    Abām piemīt spēja dziļi iekļūt ādā, bet, lietojot reizē, šis process kļūst nekontrolējams un var radīt nopietnus apdegumus.

    • Peptīdi un augļskābes

    Ir vairāki peptīdi, kas skābā vidē zaudē efektivitāti, tādēļ, ja pēc antiage seruma, kas satur peptīdus, uzklāsi nakts krēmu ar skābēm, serums uz ādu iedarbosies vienkārši kā mitrinātājs.

    • Retinols un augļskābes

    Retinola iedarbība uz ādu ir dziļāka, skābes to uzirdina virspusēji, tāpēc var šķist, ka šo vielu kombinācija ir labs veids, kā ievērojami uzlabot ādas stāvokli. Tā tas ir, taču – tikai speciālista kompetencē. Mājās, lietotas vienlaikus, šīs vielas var izraisīt pamatīgu ādas kairinājumu un sausumu. Arī tad, ja mājās lieto retinola krēmu un dodies uz skābju pīlingu pie speciālista, par to obligāti jāinformē.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē