• 5 vienkārši knifiņi, lai labi jūties un izskaties

    Skaistumkopšana
    Santa.lv
    Santa.lv
    1. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Pietiks ar dažiem skaistuma knifiņiem, kurus regulāri ievērojot uzlabosies gan izskats, gan pašsajūta. Galvenais – ir stingri jāapņemas un sava apņemšanās jāpilda.

    1. Sejas ādas attīrīšana no rītiem

    Pa nakti notiek gan ādas šūnu atjaunošanās, gan attīrīšanās. Un, lai gan ar neapbruņotu aci tas nav redzams, no rīta uz sejas ādas sakrājušās liekās taukvielas un vielmaiņas gala produkti. Bet tas nozīmē, ka ir par maz seju tikai noskalot ar ūdeni, – āda noteikti jāattīra arī ar kādu kosmētikas pieniņu vai micelāro ūdeni.

    2. Ledus masāža

    Nav ātrāka un efektīvāka līdzekļa par ledu – tas acumirklī aktivizē asinsriti un limfas atteci, palīdzot atbrīvoties no tūskas un tumšajiem lokiem zem acīm un uzlabojot sejas krāsu. Sejas norīvēšana ar ledus gabaliņiem ādai ir gluži kā rītarosme, kas uzlabo ādas elastību un tonusu.

    Svarīgi! Ledus gabaliņi jāslidina pa sejas masāžas līnijām. Ja āda ir sausa vai jutīga, labāk ledu ietīt marlē.

    3. Svaigs gaiss

    Ļoti efektīvi ir vienkārši elpošanas vingrinājumi pie atvērta loga. Pietiks ar 10 dziļām ieelpām caur diafragmu, lai organismā uzlabotos vielmaiņa, izvadītos toksīni, vairotos spēks, enerģija un vaigos ielītu veselīgs sārtums. Ja no rītiem uz darbu vai transportu kaut neliels gabaliņš jāiet kājām, elpošanas vingrinājumus vari veikt pa ceļam.

    4. Eļļas arī iekšķīgi

    Lai āda nekļūtu sausa un pelēcīga, labs ieradums ir no rītiem tukšā dūšā izdzert karotīti eļļas. Vispirms jau vērtīgs ir attīrošais efekts, jo organisms vārda vistiešākajā nozīmē tiek ieeļļots – uzlabojas vielmaiņa. Jau drīz būs arī redzams, ka sejas krāsa ir kļuvusi veselīgāka, jo āda regulāri saņem eļļā esošo A, D, K un E vitamīnu.

    Padoms. Ieteicams pamīšus dzert dažādas eļļas, vērtīgākās ir naktssveces, linsēklu, kaņepju, avokado, bet var lietot arī olīveļļu. 

    5. Labs dzeramais ūdens

    Pievērs uzmanību tam, kādu ūdeni dzer! Svarīga ir ne tikai ūdens ieguves vieta (labākais ir avota ūdens), bet arī pH līmenis. Pilnīgi tīram ūdenim pH ir 7, un tas ir neitrāls. Ja pH ir zemāks par 7, tas nozīmē, ka vide ir skāba un šāda ūdens lietošana nav ieteicama. Ja pH ir virs 7, tātad vide ir sārmaina – tas nepieciešams šūnu veselībai, tāds ūdens uzlabo asinsriti un ādas stāvokli, vairo enerģiju.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē