• Mārtiņa Brauna atraitne beidzot atklāj komponista nāves patieso iemeslu un aicina beigt izplatīt melus

    Sabiedrība
    Lauma Lapsa
    29. septembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Mārtiņš un Juta Brauni.
    Foto: F64
    Mārtiņš un Juta Brauni.
    Šoruden apritēs gads kopš Mārtiņa Brauna nāves. 17. septembrī – viņa dzimšanas dienā – tuvāko cilvēku lokā komponists tika silti pieminēts.

    Komponista Mārtiņa Brauna atraitne Juta žurnālam «Privātā Dzīve» atklāj, ka patlaban tiekot strādāts pie tā, lai taptu piemiņas vieta, kura būtu pieejama ikvienam komponista talanta cienītājam. «Pieminekļa izveide nav vienkārša, tas jāsaskaņo ar arhitektu, lai iekļautos pilsētvidē. Tika piedāvātas vairākas vietas, kur to varētu izveidot. Pagaidām gan vēl neizpaudīšu, kur piemineklis atradīsies. Taču domāju, ka to atklās nākamgad, kad tiks izdota arī Mārtiņa vinila plate. Piemineklis būs publisks – kā jau visiem lieliem cilvēkiem pienākas,» saka Juta.

    Mārtiņa Brauna mirstīgās atliekas tika kremētas, jo tā bija gribējis viņš pats. «Piemiņas vieta ģimenei un tuviem draugiem ir mūsu dārzā, jo Mārtiņš negribēja gulēt kapos. Mārtiņa vēlēšanās bija tāda, ka viņš gribēja būt man klāt… Pagājušajā gadā ap Lieldienām ar mācītāja svētību urniņa tika apglabāta. Jau esmu pasūtījusi lielu un skaistu piemiņas akmeni, līdz Mārtiņdienai tas būs uzlikts. Visu darīju tieši tā, kā viņš vēlējās,» teic Juta.

    Viņa skumji atzīst – šoruden, kad strauji tuvojas Saeimas vēlēšanas, arī Mārtiņa Brauna vārds ticis pieminēts, taču ne tā, kā komponists un viņa ģimene to būtu gribējuši. «Mani pārsteidz tas, cik nelietīgi var būt cilvēki, kas grib tikt pie varas jebkādiem līdzekļiem. Paņemt Mārtiņa attēlu un piekabināt pie partijas «Latvija pirmajā vietā» video… Zemapziņā cilvēkiem tas asociējas ar to, ka Mārtiņš viņus atbalstījis, lai gan viņš nebija par Aināru Šleseru,» saka Juta.

    Pirms vairākām nedēļām sociālajos tīklos tika izplatīts arī Mārtiņa Ruka video, kur paustais vedina domāt, ka komponists mūžībā devies Covid-19 vakcīnas dēļ.

    «Kā Māris Ruks vispār var sākt savu runu ar vārdiem «Saule, Pērkons, Daugava,» kas mums ir svēti? Mārtiņš kapā otrādi apgrieztos…» sašutusi ir Juta.

    «Viņš runā tā, it kā būtu stāvējis klāt, lai gan nezina neko. Mārtiņš bija slimojis daudzus gadus. Teikt, ka cilvēks 70 gadu vecumā bija spēka pilnbriedā, ir muļķīgi. Mārtiņam bija sirds mazspēja, kas strauji saasinājās smēķēšanas dēļ. Viņam tika ielikts mākslīgais sirds vārstulis, un obligāti bija jāpārtrauc smēķēt. Mārtiņš to uz četriem gadiem bija beidzis darīt,» vīra nāves iemeslus skaidro Juta. «Kovidu viņš saķēra, kad astoņas stundas gaidīja slimnīcā. Mārtiņš bija potēts, un kovids noritēja ļoti viegli,» stāsta Juta.

    Viņa aicina izbeigt melīgās runas par to, ka vīra nāvē būtu vainojams kovids un vakcīnas. Brauna atraitne uzrakstījusi policijā iesniegumu par Ruka izteikumiem. «Saulkrastu policija bija izsaukusi Ruku uz pārrunām. Viņš teicis, ka neko sliktu nav gribējis. Bet tajā pašā laikā pieliek Mārtiņa fotogrāfiju pie video, kur nemitīgi tiek atkārtots sauklis: «Gāzt Kariņa un Levita režīmu!»

    Komponista atraitne vēlas panākt, lai Ruks publiski atvainojas par izplatīto dezinformāciju. Juta saka – pamanījusi, ka netrūkst cilvēku, kas tic Ruka paustajam par Brauna aiziešanas iemesliem. Komponista atraitne aicina nebūt naiviem un pasargāt sevi no neapdomīgas rīcības, uz ko var vedināt šādi meli.

    Par citiem politiskiem skandāliem un sadzīves lietām lasiet jaunākajā žurnāla «Privātā Dzīve» numurā!

    • Apprecējusies Elīna Maligina! Tas notika Gibraltārā. Kas viņš ir?
    • «Es visu daru tā, kā gribēja Mārtiņš». Komponista Brauna atraitne par sērām, pieminekli un vīra patieso nāves iemeslu.
    • Rolands Prīverts ticis pie sievas. Nosvin kāzas pēc labākajām tradīcijām
    • Šovā Dejo ar zvaigzni kūst kilogrami. Uzzini, kurš tagad sver mazāk.
    Privātā Dzīve nr39

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē