• Ērtākais zvilnis pasaulē jeb suņu gulta cilvēkiem

    Māja
    Marta Kalniņa
    6. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: no publicitātes materiāliem
    Iedvesmojoties no suņu guļvietām, dizaineri izveidojuši neparastu ovālas formas gultu, kas rekordlielā ātrumā iekarojusi cilvēku interesi. Kas tajā tik īpašs?

    Aizraušanās ar neparastām lietām un interjera priekšmetiem vienmēr bijusi cilvēka dabā. Un gultas nav izņēmums. Mūsdienu dizaineri cenšas vaiga sviedros, izdomājot visneparastākās gulēšanas vietas. Un te nav runas par apaļām gultām vai ūdens matračiem, kas jau var šķist pārāk ikdienišķi, bet gan par galveno priekšmetu guļamistabā – absolūti neticamu formu un izmēru. Lai labi izgulētos, nav vajadzīga liela gulta, pietiek ar omulīgu zvilni. Jā, jā, zvilni. Tā nolēma Britu Kolumbijas universitātes studenti Juki Kinošita un Noa Silvermans. Viņus iedvesmoja gultas, kuras mēs pērkam saviem mājdzīvniekiem, un viņi vēlējās izveidot ko līdzīgu cilvēkam. Savu darbu studenti nosauca par Plufl. Tātad – kas šajā gultā ir tik īpašs?

    Jāteic, ka Plufl tikai ārēji izskatās kā suņu gulta, patiesībā tā ir daudz stiprāka un ērtāka. Šīs dīvainās gultas iekšpusē ir īpašas putas ar memory efektu un pastiprināta sānu daļa, uz kuras var apgulties, kā gribas. Gultas ovālā forma ļauj ērti saritināties vai ieņemt embrija stāvokli: pēdējais tiek uzskatīts par vienu no ērtākajiem gulēšanai. 

    Starp citu, Juki un Noa patiešām iedvesmoja suņu gultiņa: viņi bieži vēroja, cik mīļi guļ viņu draugu suns savā mīkstajā gultā. Tad viņiem radās ideja izveidot līdzīgu ligzdiņu cilvēkam. Studenti nolēma izvietot savu projektu kolektīvā finansējuma platformā un lūdza palīdzību, lai savāktu 25 000 ASV dolāru. Projekts tik ļoti iepatikās interneta lietotājiem, ka tas uzreiz atrada simtiem sponsoru. Rezultātā Plufl savāca desmit reižu vairāk naudas, nekā studenti sākotnēji bija prasījuši. Ikviens, kurš palīdzēja sponsorēt projektu, saņēma savu gultiņu 2022. gada beigās. Cilvēki, kuri izmēģinājuši šo gultu, atzīst – tā ir ērtākā, mīkstākā un komfortablākā guļvieta, kādā vien ­gulēts.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē