• Mans dēls ir bāls, vājš, maza auguma un ātri nogurst!

    Slimības
    Indra Ozoliņa
    7. oktobris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Lasītāja Maija ir ne pa jokam satraukusies par sava mazā dēlēna veselību. Uz viņas vēstuli atbild pediatre Astrīda Dzirniece.

    Lasītājas vēstule: Jau ilgāku laiku mani satrauc dēla veselība. Decembra beigās viņam būs pilni septiņi gadi. Viņš sāka mācīties 1. klasē, jo visu labi apguvis, un bērnudārzā viņam nebūtu interesanti. Dēls ir neliela auguma, bāls un ļoti vājš. Viņam nav ēstgribas, ir maz spēka un ātri nogurst, kaut gan daudz uzturas svaigā gaisā un iet uz treniņiem motopulciņā. Ģimenes ārste teic, ka analīzes esot normālas. Taču, tā kā baidījos, vai nav attīstījusies mazasinība, paši aizgājām uz «Centrālo laboratoriju».

    Eritrocīti un hemoglobīna līmenis ir normas robežās, bet ir paaugstināts rādītājs MCHC vid. Hb. konc. er. – 35,0 (norma 32,0–34,7) un pazemināts ROW eritr. anizocit. – 12,3 (norma 12,5–14,9). Vēl ir paaugstināti rādītāji: eozinofili – 11,9 (norma 0,0–4,1), eozinofili abs. – 0,91 (norma 0,03–0,53), bazofili – 0,8 (norma 0,1–0,6), bazofili abs. – 0,06 (norma 0,01–0,06). Par daudz magnija – 0,88 (norma 0,7–0,06), bet D vitamīns – 28. Lūdzu jūsu padomu. Maija

    Maija, varat būt mierīga – jūsu dēla asins analīžu dati neliecina par mazasinību. Palielināts eozinofilu daudzums (gan procentuāli, gan absolūtos skaitļos) var liecināt par alerģisku procesu vai parazītiem zarnu traktā, kas varētu būt arī bāluma, vājuma, nespēka un sliktas apetītes iemesls. Iesaku pārbaudīt fēces – noteikt, vai nav parazīti, jo, iespējams, būs jālieto pretparazītu medikamenti. Taču absolūti skaidrs ir tas, ka zēnam papildus jāuzņem D vitamīns, jo asins analīžu dati liecina, ka tā līmenis ir pazemināts. Optimālais rādītājs, ko vajadzētu sasniegt, ir 45–55 ng/ml.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē