• Man sāp kreisajā pusē aiz ribām! Pie kura speciālista doties?

    Slimības
    Indra Ozoliņa
    16. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Skaidro un iesaka interniste Liene Martinsone-Bērzkalne.

    Lasītājas vēstule: Nu jau kādu laiku man sāp zem ribas kreisajā pusē, dažreiz ir asi dūrieni, pēc kuriem grūti ievilkt elpu. Esmu veikusi asins analīzes – tās ir labas. Biju arī uz rentgenu – viss kārtībā. Man veica arī endoskopiju un atrada helikobaktēriju. Dzeru antibiotikas. Bet man sāp, un ir parādījusies arī nedaudz paaugstināta temperatūra. Sāpes dažreiz atstaro kreisajā plecā un ribās, it īpaši zem kreisās ribas. Lūdzu, iesakiet, ko darīt, kas tās par sāpēm un pie kāda speciālista doties? Irēna

     

    Irēna, helikobaktērija ar šādiem simptomiem nebūs saistīta. Iesaku jums veikt ultrasonogrāfiju vēdera dobuma orgāniem un pārbaudīt liesu. Ja liesa palielinās, tad tā sāk spiest, izraisot atstarojošas sāpes un dūrienus kreisajā paribē, var būt arī paaugstināta temperatūra, kā jūs rakstāt.  

    Atgādinu, ka valsts reizi gadā apmaksā vēdera dobuma ultrasonogrāfiju.

    Ja ģimenes ārsts to nepiedāvā, iesaku par šādu iespēju painteresēties. Ja tiks atklāta palielināta liesa, ar ģimenes ārsta nosūtījumu jāvēršas pie hematologa. 

    Ja izrādīsies, ka liesa nav palielināta, vēl derētu pārbaudīt mugurkaulu, lai pārliecinātos, vai nav zemāko krūšu skriemeļu saknīšu nospiedums jeb radikulopātija vai arī neirīts – starpribu nervu iekaisums. Sākumā būtu jāiet pie sava ģimenes ārsta, kas nosūtīs pie neirologa, un speciālists izrakstīs nosūtījumu uz magnētisko rezonansi. Ja ir problēmas ar muguru, varētu palīdzēt arī fizioterapeits, ierādot ārstnieciskās fizkultūras vingrinājumus.   

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē