- Ja rozītes istabas temperatūrā patur līdz nākamajai dienai, tās apžūst un kļūst stingrākas.
- Tortu un kūku greznošanai var izmantot arī dzīvas rozes,tās attiecīgi apstrādājot.
Rozes apstrādāšanai izmanto želatīnu vai olas baltumu. Šādi sagatavotas rozes uz kūkas ir stingras un ilgstoši labi izskatās. Pirms apstrādāšanas roze jānoskalo, jāapžāvē. Ja tā nav bioloģiski audzēta, tad gan to ēst nevajadzētu.
- Vienu tējkaroti želatīna uzbriedina trīs ēdamkarotēs ūdens, tad to uzsilda un izšķīdina. Ar nelielu otiņu katru rozes ziedlapiņu vai zaļās lapas no abām pusēm pārklāj ar želatīnu. Šādi rozi var pārklāt arī ar olu baltumu.
- Apstrādātu rozi iesprauž režģī vai kā citādi nostiprina, lai tā apžūst. Ar želatīnu pārklātu rozi noliek aukstumā sastindzināt. Bet ar olbaltumu pārklāta roze jāžāvē istabas temperatūrā – tā žūs ilgāk nekā ar želatīnu apstrādāta.
- Sastingušu un nožuvušu rozi var pārkaisīt ar pūdercukuru.
- Pūdercukuru nopurina, un zieds ir gatavs rotāšanai.