• Obligātais kosmētikas minimums, ja tev ir 50+

    Skaistums
    Santa.lv
    Santa.lv
    17. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Rustle/Shutterstock.com
    Lai uzturētu optimālu ādas stāvokli, nemaz nevajag tik daudz – pietiek izvēlēties tai piemērotus kopšanas līdzekļus un ikdienā tos secīgi lietot.
    • Dermatologi uzsver – nav tāda ādas kopšanas protokola, kas derētu visām. Tas tāpēc, ka pastāv dažādi sieviešu novecošanas veidi, ko nosaka gan mūsu gēni, gan ķermeņa konstitūcija un ādas tips. Sieviete ar tā saukto porcelāna ādu novecos, ādai pamazām pārvēršoties par smalkām krunciņām klātu pergamenta papīru, bet dāmām ar izturīgu, biezu ādu vairāk raižu sagādā sejas ovāla izmaiņas.

    Abiem šiem tipiem nepieciešama atšķirīga pieeja ādas kopšanā, turklāt, ja arī nomāc tādas šajā vecumā raksturīgas problēmas kā ādas kuperoze vai pigmentācija, kosmētika jāizvēlas vēl rūpīgāk.

    • Paātrināta novecošana sākas aptuveni no 45 gadu vecuma, kad ādā dabiski palēninās ādas atbalstošo struktūru – elastīna un kolagēna – sintēze un gravitācijas ietekmē mainās sejas ovāls. Pēc 50 gadu vecuma organismā ievērojami samazinās estrogēnu līmenis, kā rezultātā āda kļūst plānāka, mazinās tās elastība un tonuss, grumbas kļūst dziļākas, var pastiprināties ādas jutīgums, asinsvadu zīmējums, ādas virskārtā veidojot redzamu tīklojumu un apsārtumu. Hormonālo izmaiņu dēļ nereti parādās arī nevēlama pigmentācija.
    • Atslēgas vārds, izvēloties kosmētiku, kad pārkāpts jau pat 45 gadu slieksnis, ir liftings. Tas nozīmē, ka pēc piemērota attīrošā līdzekļa – pieniņa vai putiņām – jāseko serumam un krēmam, kas satur šim vecuma posmam būtiskas vielas: retinolu, hialuronskābi, cilmes šūnas, proteīnus un peptīdus.

    Izvēloties krēmu acu zonai, priekšroka jādod līdzeklim ar pretgrumbu un liftinga efektu, kas savilks atslābušo ādu un mazinās maisiņus zem acīm. Acu krēmu katru dienu uzklāj arī zonā ap lūpām.

    • Premenopauzes un menopauzes periodā minimālās devās ieteicams lietot arī krēmus, kuru sastāvā ir hormoni (estradols, progesterons un melatonīns) un papildus atbalstīt ādu no iekšpuses, dzerot preparātus, kas satur, piemēram, kolagēnu.
    • Sievietēm, kam pamata problēma ir ādas trauslums un sausums (tās ir dāmas ar tā saukto sīkgrumbaino novecošanas tipu), piemērotāka būs kosmētika, kas balstīta uz hialuronskābi, lipīdiem, K, E, D, A un C vitamīnu.
    • Ja āda tiek mitrināta ar serumu vai mitrinošu krēmu, papildus (uz nakti) jāuzklāj barojošāks krēms, un vislabāk to darīt krietnu laika sprīdi pirms iešanas gultā. Divas reizes nedēļā jālieto mitrinoša un barojoša sejas maska ar norādi antiage. Tādas parasti ne tikai satur tradicionālo hialuronskābi un jaunības standartu – peptīdus –, bet arī bagātinātas ar aļģēm, aminoskābēm un polimēriem, kas palīdz ādai piesaistīt un noturēt ūdeni.
    • Diemžēl pārmaiņas notiek ne tikai ādas virskārtā, bet visos tās līmeņos. Zemādas struktūras izmaiņas (muskuļu un taukaudu spilventiņu apjoma zudums un to atrašanās vietas izmaiņas) skar mūs visas, tomēr ātrāk pamanāmas būs dāmām ar atonisko jeb deformējošo novecošanas tipu.

    Tās ir sievietes ar blīvāku, biezāku ādu, nereti raupjākiem sejas pantiem.

    Lūkojoties spogulī, pamanām, ka ir mainījies sejas ovāls, vaidziņi noslīd. Tad jālūko, lai kopjošā kosmētika (dienas, nakts krēmi un serums) saturētu C vitamīnu, retinolu, PAL-12 heksapeptīdu, E vitamīnu – sastāvdaļas, kas veicina kolagēna sintēzi un bremzē mīmikas krunciņu veidošanos.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē