Aromātiska grilēta vistiņa, elementāri pagatavota. Lai vesela vista izkarsētos vienmērīgi, tā jāatver (vislabāk, ar lielām šķērēm). Rīkojas šādi: Vistu nosusina un noliek ar mugurpusi uz augšu. Pieturot aiz astes gala, ar šķērēm putnu pārgriež gar mugurkaula vienu pusi.Tad griež gar mugurkaula otru pusi, iespējami tuvāk mugurkaulam, to izgriežot laukā, kopā ar kaklu. Apgriež otrādi un, uzspiežot ar rokām, saplacina. Lai spārniņu gali grilā neapdeg, tos var aizāķēt aiz putna muguras.
Sarežģītība
Zema
Izmaksas
Lēti
Sastāvdaļas:
Vesela vista
100 g mīksta sviesta
1 ēdamkarote sarkanvīna etiķa
50 ml olīveļļas
1 ēdamkarote medus vai agaves sīrupa
kinzas buntīte
lakšu buntīte
sāls un melnie pipari
Vistai izņem mugurkaulu un atgriež vaļā.
Pagatavo marinādi, sablendējot visas sastāvdaļas.
Vistu liek stingrā maisiņā un rūpīgi ieziež ar marinādi, nedaudz marinādes atstājot pasniegšanai.
Vistu no abām pusēm grilē, līdz temperatūra filejā sasniegusi 70 grādus un, iedurot mīkstumā, sūcas dzidra sula.
Kad vista noņemta no grila, to ar otiņas palīdzību iesmērē ar atlikušo marinādi. Pirms pasniegšanas ļauj atpūsties vismaz 10 minūtes.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit
Izskatās, ka Tu izmanto reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)?
Mūsu portāla lasītājiem bez maksas ir pieejami kvalitatīvi raksti. Reklāmas ir vienīgais veids, kā mēs varam turpināt piedāvāt bezmaksas saturu. Lūdzu, izslēdz savu reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)!