Klasisks, latvisks svētku laika ēdiens – citādākā versijā. Parasti irbītes gatavo no liellopu gaļas, taču mēs pagatavojām no vistas, turklāt piepildījām ar zilo sieru (to var nomainīt uz kādu neitrālāku, ja gribas). Šādi irbītes vienmēr sanāks sulīgas un neizžūs, kā tas reizēm notiek ar liellopa gaļu. Izmēģini – tev patiks!
Sarežģītība
Vidēja
Izmaksas
Vidējas
Kopējais laiks
45m
1 vērtējumi
5/5
Sastāvdaļas:
2 lielas vistu filejas
sāls, pipari
sauja mazo spinātlapiņu
4 plānas bekona šķēlītes
80 g maiga zilā siera (labi der Dorblue)
sauja žāvētu dzērveņu
1 ēdamkarote grauzdētu ciedru riekstu
50 ml sarkanvīna
eļļa cepšanai
Lielas vistu filejas plakaniski pārgriež uz pusēm, ar gaļas āmuriņu viegli izdauza plānākas un lielākas.
Katru pārgriež uz pusēm tā, lai katram gabalam viens gals būtu platāks, otrs šaurāks.
Katru izklātu plāno filejas gabaliņu pārkaisa ar sāli, pipariem, pārklāj ar spinātu lapiņām.
Tām virsū klāj uz pusēm pārgrieztu bekona šķēlīti, platajā galā liek stienīti zilā siera, pārber nedaudz žāvēto dzērveņu un ciedru riekstu, satin ciešā ruletītē. Ar tievu pārtikas aukliņu ruletītes stingri nosien.
Liek pannā sakarsētā eļļā, apgrozot no visām pusēm apcep.
Pārlaista sarkanvīnu, pannai uzliek vāku, irbītes vēl 10 minūtes lēni pasautē.
Gatavas no pannas izņem, aukliņas noņem. Klāt irbītēm var pasniegt cepoties pannā radušos mērci.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit
Izskatās, ka Tu izmanto reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)?
Mūsu portāla lasītājiem bez maksas ir pieejami kvalitatīvi raksti. Reklāmas ir vienīgais veids, kā mēs varam turpināt piedāvāt bezmaksas saturu. Lūdzu, izslēdz savu reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)!