Lolita Neimane pastāstīja, ka melnajā rutkā ir vielas, kas veicina žultspūšļa saraušanos: "Tas ir labi, ja žultspūslis ir hipotonisks, proti, pārāk vājš un atslābināts – rutks stimulēs žults izdali. Turklāt rutku salātiņus šādā gadījumā var droši aizdarīt ar nelielu krējuma daudzumu, jo hipotoniskajam žultspūslim mazliet tauciņu nāks par labu.
Savukārt, ja žultspūslis ir hipertonisks, pārāk savilkts un nervozs, tad gan rutkus nevajag ēst. Tāpat arī, ja ir žultsakmeņi.
Ja rutki garšo, bet vēders tos īsti labi nepanes, var pamēģināt daikonu – balto redīsu, kas būtībā ir līdzīgs rutkam un sarkanajiem redīsiem, tikai krietni maigāks.
Lasi izdevniecības «Žurnāls Santa» ✨ZELTA IZLASI✨











































































