Tūkstošiem gadu sena, šī zupa ir viena no vienkāršākajām un populārākajām zupām Ķīnas virtuvē. Pagatavojama 10 minūtēs, viegla, bet vienlaikus sātīga un pikanta, šī zupa ir labākās zāles kā saaukstēšanās reizēs, tā arī grūtos paģiru rītos. Šai zupai ir neskaitāmi daudz variāciju – to var pagatavot ar vistas vai cūkas gaļu, tofu, dažādiem dārzeņiem un tā tālāk. Taču vienojošais elements ir sakulta ola, ko zupā sīkā tērcītē pievieno pašā gatavošanas izskaņā. Tā zupu pārvērš tumīgā, sātīgā brīnumā.
Sarežģītība
Zema
Izmaksas
Lēti
Kopējais laiks
15m
Sastāvdaļas:
200 g maltas vistas gaļas
2 ēdamkarotes sojas
2 ēdamkarotes kukurūzas cietes
600 ml karsta vistas buljona
naga lieluma ingvera sakne, nomizota un smalki sakapāta
4 ķiploka daiviņas, smalki sakapātas
pustējkarote kurkumas
pustējkarote balto piparu
pustējkarote sarkano piparu
2 olas
100 g konservētas kukurūzas
pāris ēdamkarotes kapātu lociņu
1 ēdamkarote rīsu etiķa (var iztikt bez)
sāls
eļļa
Vistas gaļu sajauc ar šķipsnu sāls, soju un 1 ēdamkaroti kukurūzas cietes, atstāj ievilkties apmēram 20 minūtes.
Katliņā uz vidējas liesmas gaļu maisot apcep brūnu.
Pievieno buljonu, ingveru un ķiploku.
Atsevišķā trauciņā sajauc 2 ēdamkarotes ūdens, atlikušo kukurūzas cieti, kurkumu un piparus.
Iejauc zupā un turpina vārīt.
Sakuļ olas un, zupai turpinot vārīties, lēnā strūkliņā pievieno.
Pievieno kukurūzu, lociņus un rīsu etiķi. Bauda nekavējoties.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit
Izskatās, ka Tu izmanto reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)?
Mūsu portāla lasītājiem bez maksas ir pieejami kvalitatīvi raksti. Reklāmas ir vienīgais veids, kā mēs varam turpināt piedāvāt bezmaksas saturu. Lūdzu, izslēdz savu reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)!