Kā vislabāk saputot olu baltumu, dzeltenumu un saldo krējumu?
Olas baltums labāk saputosies, ja būs iepriekš atdzesēts, bet vēl labāk – ja putojot piebērsi šķipsniņu sāls. Šī ir sena gudrība no vecmāmiņu laikiem, taču tai joprojām uzticas arī profesionāli konditori.
Olas dzeltenums savukārt labāk putosies, iepriekš paturēts istabas temperatūrā. Piemēram, gatavojot mājās majonēzi no olu dzeltenumiem, eļļas un sinepēm, visiem produktiem jābūt pastāvējušiem istabas temperatūrā. Atkarībā no vēlamā daudzuma un pieredzes majonēzi var sakult gan ar rokas putojamo slotiņu, gan elektriskajā blenderī.
Saldais krējums ir trekns piena produkts, kuru labāk varēs saputot atdzesētu. Tauku procentam putošanā arī ir nozīme – piemēram, ja garšo kafija ar piena putiņām, ieteicams izvēlēties treknāku pienu, tas saputosies labāk.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit
Izskatās, ka Tu izmanto reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)?
Mūsu portāla lasītājiem bez maksas ir pieejami kvalitatīvi raksti. Reklāmas ir vienīgais veids, kā mēs varam turpināt piedāvāt bezmaksas saturu. Lūdzu, izslēdz savu reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)!