Man mājās ir milzīgs daudzums garšvielu, un es tās visas arī lietoju. Jo īpaši man patīk Šrilankas garšvielu maisījumi. Kopš iemācījos, ka kanēli var likt klāt arī pie vistas buljona, arī tā ir viena no manām topa garšvielām.
No Šrilankas atvedu kanēļa lapas un tagad pie buljona lieku tās, nevis kanēļa standziņu.
Un noteikti – salvija. Gan pievienoju to dārzeņu ēdieniem, gan arī dzeru salvijas tēju, jo tā ir ļoti veselīga, palīdz, ja ir klepus un aizsmacis kakls.
Tomātos želejā salvija ir izcila! Esmu to iestādījusi dārzā un kaltēju ziemai līdzīgi kā piparmētru vai melisu.
Reiz loterijā laimēju divus Fiskars nažus un no tiem vairs nešķiros. Ļoti parocīgi, ar tiem var pašu velnu sagriezt.
Vēl viena virtuves lieta, bez kuras nevaru iztikt, ir izvirpots koka urbītis citroniem un laimiem, to nopirku kādā gadatirgū. Ar to ērti un ļoti labi var izspiest sulu no citrona vai laima, kas pārgriezts uz pusēm, – sulu var izdabūt ārā līdz pēdējai pilītei. No šā koka rīka es vispār nekad nešķiros, šad tad pat ņemu līdzi arī ceļojumos.
Lasi izdevniecības «Žurnāls Santa» ✨ZELTA IZLASI✨













































































