Folija ir ērts palīgs virtuvē. Tā labi padodas tīšanai un aizlocīšanai, gatavojot krāsnī dažādas kūkas un sacepumus, ar foliju var pārklāt cepamo trauku, lai ēdiens neapdeg. Tajā var ietīt traukus vai pagatavotus produktus, lai tie ilgāk saglabātu siltumu vai aukstumu.
Folijas virsmu klāj plāna kārtiņa alumīnija oksīda, kas alumīnijam neļauj reaģēt ar pārtiku.
Jā, patiešām tā ir, ja vien produkti, kas tiek ietīti folijā, nav skābi vai sārmaini – to nedrīkst pieļaut, jo skābes (citroni, etiķis, vīns, marinādes u. c.) un sārmi (soda, cepamais pulveris u. c.) noārda folijas aizsargslānīti (sevišķi augstā temperatūrā), radot nevēlamus ūdenī šķīstošus atvasinājumus, dažādus sāļus.
Ja cep lasi folijā, citronu atstāj pasniegšanai, nevis ar to pārslaki zivi pirms cepšanas!
Alumīnija ietekme uz organismu nav līdz galam izpētīta – iespējams, tas var negatīvi ietekmēt vielmaiņas procesus un būt par cēloni dažādām neiroloģiskām kaitēm, tostarp Alcheimera slimībai.
Lasi izdevniecības «Žurnāls Santa» ✨ZELTA IZLASI✨






















































































