Ēdiens, kura pagatavošana ir vienkārša un izmaksas niecīgas, taču kas garšo un smaržo pēc baudas un omulības. Ideāls vēsam brīvdienu vakaram!
Sarežģītība
Zema
Izmaksas
Lēti
Sagatavošanās
15m
Pagatavošana
45m
Kopējais laiks
1st
2 vērtējumi
5/5
Sastāvdaļas:
800 g kartupeļu
600 ml saldā krējuma
4 daiviņas ķiploka
1/2 tējkarotes malta muskatrieksta
jūras sāls
svaigi malti pipari
Kartupeļus nomizo, viegli noskalo, nosusina un vairāk ūdenī neliek, saglabājot pēc iespējas vairāk iebiezināšanai nepieciešamās cietes.
Kartupeļus smalki (2 mm biezumā) sašķēlē un liek bļodā, pārlej ar siltu saldo krējumu, pievieno ar ķiplokspiedi izspiestas ķiploka daiviņas, sāli, piparus un rīvētu muskatriekstu, tad visu kārtīgi izmaisa, lai kartupeļu šķēles aplīp ar saldo krējumu.
Kartupeļus kārto cepamtraukā vai individuālos cepamtrauciņos un piespiež, lai pa vidu neveidotos brīvas vietas.
Pārlej ar bļodā atlikušo saldo krējumu, līdz kartupeļi ir gandrīz pilnībā nosegti. Cepoties un burbuļojot saldais krējums nedaudz pacelsies uz augšu, tāpēc trauciņus piepilda ne vairāk kā 3/4 no to tilpuma.
Cep 180 grādos apmēram 45 minūtes, līdz kartupeļi mīksti, saldais krējums iebiezējis un virskārta apbrūnējusi. Cepšanas ilgums var nedaudz mainīties atkarībā no cepamtrauka izmēra.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit
Izskatās, ka Tu izmanto reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)?
Mūsu portāla lasītājiem bez maksas ir pieejami kvalitatīvi raksti. Reklāmas ir vienīgais veids, kā mēs varam turpināt piedāvāt bezmaksas saturu. Lūdzu, izslēdz savu reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)!