Viegla, veģetāra, veselīga – umami garšas bagāta zupa vienkārši pagatavojamām vakariņām. Šai zupai nav nepieciešamas dārgas sastāvdaļas vai ilga pagatavošana, lai iegūtu izteiksmīgu, eksotisku garšu.
Sarežģītība
Zema
Izmaksas
Vidējas
Kopējais laiks
50m
Sastāvdaļas:
2 ēdamkarotes eļļas
2 vidēji sīpoli
2 selerijas kāti
2 burkāni
6 ķiploka daiviņas
ingvera gabaliņš
6 glāzes dārzeņu buljona
sāls, pipari
200 g sēņu (šitakes, austersēnes, šampinjoni...)
2 ēdamkarotes sojas mērces
sīpolloki
mikrosalāti (dīgsti) pēc patikas
čili mērce servēšanai
Sīpolus rupji sagriež, katliņā sakarsētā eļļā cep mīkstus un brūnus.
Lej klāt buljonu ( ja nav, tad ūdeni), liek klāt sagrieztus selerijas kātus, burkānus, ķiplokus, ingveru, sāli, piparus.
Lēni vāra 40–45 minūtes, tad nokāš, biezumus izmet.
Buljonu lej atpakaļ katliņā, liek klāt plānās šķēlītēs sagrieztas sēnes un sojas mērci, ja vajag, arī sāli, vēlreiz uzvāra.
Pasniedzot zupu pārlaista ar čili mērci, pārkaisa lociņus, virsū liek mikrosalātus.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit
Izskatās, ka Tu izmanto reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)?
Mūsu portāla lasītājiem bez maksas ir pieejami kvalitatīvi raksti. Reklāmas ir vienīgais veids, kā mēs varam turpināt piedāvāt bezmaksas saturu. Lūdzu, izslēdz savu reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)!