Itāļu cepumi biscotti ir populāri visā pasaulē: tie ir eleganti mandeļu cepumi ar riekstiem un kaltētiem augļiem vai šokolādi. Uzburiet savā virtuvē Itālijas garšu!
Sarežģītība
Vidēja
Izmaksas
Vidējas
Kopējais laiks
1st 20m
Sastāvdaļas:
2 olas
160 g cukura
vaniļas pāksts
4 ēdamkarotes olīveļļas
250 g miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
100 g mandeļu ar mizu
šķipsniņa sāls
100 g lazdu riekstu
100 g pistāciju
60 g kaltētu dzērveņu
Saputo olas ar cukuru un vaniļas sēkliņām.
Pievieno eļļu.
Sajauc miltus ar cepamo pulveri un iemaisa olu maisījumā.
Riekstus apgrauzdē uz cepamās plāts 160 grādos apmēram 10 minūtes.
Olu maisījumam pievieno riekstus un kaltētās dzērvenes, samaisa, līdz masa viendabīga.
Ieteicams maisījumam ļaut atpūsties ledusskapī līdz rītam.
Nākamajā dienā izklāj plāti ar cepampapīru, uz tā veido 4–5 cm diametra veltnīšus visas plāts garumā.
Cep 180 grādos apmēram 30 minūtes vai – līdz cepumi zeltaini.
Izņem plāti no cepeškrāsns un ļauj atpūsties 5–10 minūtes, tad sagriež šķēlēs.
Izkārto uz plāts ar griezuma vietu uz augšu un cep 140 grādos vēl 15–20 minūtes.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit
Izskatās, ka Tu izmanto reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)?
Mūsu portāla lasītājiem bez maksas ir pieejami kvalitatīvi raksti. Reklāmas ir vienīgais veids, kā mēs varam turpināt piedāvāt bezmaksas saturu. Lūdzu, izslēdz savu reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)!