Šī recepte nāk no gaļas ražotnes Kunturi un tā patiesi ir izcila. Šampinjonu piedevu var aizvietot ar citām, piemēram, kaltētiem tomātiem un čili.
Sarežģītība
Zema
Izmaksas
Lēti
Kopējais laiks
30m
Sastāvdaļas:
400 g cūku aknu
150 g sviesta cepšanai
200 g ūdens vai buljona
100 g svaigu burkānu
150 g sviesta cepšanai
sāls, malti melnie pipari,
malts muskatrieksts pēc garšas
Ņem nomazgātus šampinjonus, griež nelielos kubiņos, liek uz uzkarsētas pannas, kur izkausēts apmēram 50 g sviesta. Apcep un saliek bļodā.
Tāpat sviestā apcep arī sīpolus un burkānus (kopā). Ieliek atsevišķā traukā.
Ņem aknas, izgriež žultsvadus, liekās plēves. Sagriež 1 cm biezās šķēlēs. Cep sakarsētā sviestā zeltaini brūnas (pa minūtei no abām pusēm).
Pievieno apceptos sīpolus un burkānus, pielej mazliet ūdens, sautē apmēram 6–7 minūtes, līdz no aknām vairs neizdalās sarkana sula (nedrīkst arī pārsautēt, lai nekļūtu cietas).
Kad gatavas, kopā ar sasautētajiem sīpoliem, burkāniem un nedaudz buljona liek blenderī, un blendē kopā ar pārējām sastāvdaļām, līdz veidojas krēmveida konsistence (varbūt nepieciešams vēl buljons).
Kad konsistence laba, pievieno blenderī gabaliņos sagrieztu sviestu, puto, līdz viendabīga, gaisīga masa.
Pēc garšas pievieno sāli, piparus, maltu muskatriekstu, vēl pāris reizes apmaisa blenderī.
Pilda trauciņos, liek ledusskapī dzesēties.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit
Izskatās, ka Tu izmanto reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)?
Mūsu portāla lasītājiem bez maksas ir pieejami kvalitatīvi raksti. Reklāmas ir vienīgais veids, kā mēs varam turpināt piedāvāt bezmaksas saturu. Lūdzu, izslēdz savu reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)!