Īstais hačapuri – mīksta maizīte ar krēmīgu, staipīgu pildījumu. Pamatnes pagatavošana nav nemaz sarežģīta, noteikti tā vērts! Tiklīdz hačapuri būs gatavs, mirklis, kad ar siltās, paša ceptās maizes gabaliņu sajauksi kūstošo sieru ar oliņu un nogaršosi, būs tik kaifīgs!
Sarežģītība
Vidēja
Personas
4
Izmaksas
Vidējas
Sagatavošanās
2st
Pagatavošana
20m
Kopējais laiks
4st
Sastāvdaļas:
Pamatnei
400 g miltu
5–7 g sausā rauga
1 tējkarote cukura
1/2 tējkarotes sāls
1 glāze (250 ml) ūdens/piena
50 g sviesta vai eļļas
Pildījumam
500 g suluguni siera
200 g fetas siera
4 nelielas olas
50 g sviesta
pipari
dilles un pētersīļi
Bļodā ielej glāzi silta ūdens vai piena, vai uz pusēm abus.
Pievieno un iemaisa raugu, cukuru, sāli, izkausētu sviestu vai eļļu, piesijā lielāko daļu miltu un sajauc mīklā.
Pārējos miltus izsijā uz galda, izgāž mīklu no bļodas un iemīca miltos.
Mīklu veļ un mīca, līdz tā ir viendabīga un elastīga. Liek ar taukvielu iesmērētā traukā, pārklāj ar plēvi un dvielīti, noliek siltā vietā uz 1–1,5 stundām, līdz mīkla dubultojas apjomā.
Kamēr mīkla rūgst, suluguni sieru sarīvē skaidiņās (var aizvietot ar mocarellu, pievienot citu labi kūstošu sieru), fetu sadrupina, abus sajauc.
Uzraudzēto mīklu sadala 4 daļās, katru izrullē plānā apaļā plāksnē. Sajaukto sieru plānā kārtā pārber plāksnēm, pretējās plākšņu malas sarullē, to galus savieno – saspiežot un sagriežot, izveido laiviņas. Tās pārceļ cepampannā uz ieklāta cepampapīra.
Sieru vienmērīgi sadala mīklas laiviņās, liek krāsnī 230 grādu temperatūrā, cep aptuveni 15 minūtes, tad sierā izveido bedrītes, katrā iesit pa olai, pārkaisa sāli.
Liek uz dažām minūtēm atpakaļ krāsnī, cep, līdz olas baltums savelkas.
Izņemtiem no krāsns, karstajiem pīrāgiem virsū liek gabaliņu sviesta, pārkaisa sakapātus zaļumus un tūlīt pasniedz.
Hačapuri ēd, laužot no gala pa gabalam, apmērcējot siera un olas maisījumā.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit
Izskatās, ka Tu izmanto reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)?
Mūsu portāla lasītājiem bez maksas ir pieejami kvalitatīvi raksti. Reklāmas ir vienīgais veids, kā mēs varam turpināt piedāvāt bezmaksas saturu. Lūdzu, izslēdz savu reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)!