Santa.lv
  • Meklēt recepti

  • 04.08.2023
  • Grēcīgs našķis: reibušās vīnogas

    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    Reibušās vīnogas
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Reibušās vīnogas
    Grēcīgs, bet vienlaikus pat gandrīz veselīgs našķis karstām vasaras ballītēm. Vai uzkoda, ko baudīt, šūpuļtīklā lasot aizraujošu romānu. Reibušās vīnogas ir viegli pagatavot – un var uzglabāt saldētavā kaut līdz ziemai.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    10m
    1 vērtējumi
    5/5

    Lai to pagatavotu, būs nepieciešams aptuveni kilograms iecienītāko vīnogu, pudele dzirkstošā vīna, kā arī 200 g smalka cukura.

    • Rīkojas šādi. Vīnogas atdala no kātiņiem, liek ietilpīgā traukā un pārlej ar dzirkstošo vīnu. Atstāj ievilkties vismaz dažas stundas – bet vislabāk uz nakti.
    • Kad vīnogas kārtīgi apreibinātas, tās nokāš un viegli nosusina.
    • Cukuru vienmērīgā kārtā izkaisa uz paplātes.
    • Vīnogas uzmanīgi apviļā cukurā un kārto uz citas plātnes (vienā kārtā).
    • Iešauj saldētavā un ļauj sasalt vismaz 2–3 stundas.
    • Bauda, tiklīdz izņemtas no saldētavas!

     

     

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk