Granola – krietni lētāk un arī veselīgāk to pagatavot pašam!
SAGLABĀ RAKSTU
DALĪTIES
01.05.2023
Ievas Virtuve
Foto: Ieva Andersone
Granola
Veselīgas, kraukšķīgas un gardas brokastis, kuru pagatavošana no rīta prasīs tikai iebēršanu bļodā. Atsķirībā no brokastu pārslām, granolā ir visas nepieciešamās uzturvielu grupas. Pērkot granolu gatavu veikalā, mēs krietni pārmaksājam, turklāt nevaram būt pilnībā pārliecināti par sastāvdaļu izcelsmi, tāpēc vislabāk to laicīgi pagatavot pašam.
Sarežģītība
Zema
Izmaksas
Vidējas
Sagatavošanās
10m
Pagatavošana
25m
Kopējais laiks
35m
Sastāvdaļas:
125 g sviesta
180 g medus
1 vaniļas pāksts
1/2 tējkarotes sāls
500 g pilngraudu auzu pārslu
1 glāze saulespuķu sēklu
1 glāze mandeļu, sadrupinātas
1 glāze ķirbju sēklu
1 glāze kaltētu dzērveņu
1 glāze rozīņu
Izkausē sviestu un sajauc ar medu, vaniļas sēklām un sāli. Maisa, līdz masa viendabīga.
Sajauc auzu pārslas, saulespuķu sēklas, mandeles ar sviesta un medus maisījumu.
Liek karstumizturīgā veidnē un cep 170 grādos vidēji 25 minūtes. Laiku pa laikam rūpīgi apmaisa. Cep, līdz pārslas zeltainas un karamelizējušās.
Pievieno maisījumam kaltētās dzērvenes un rozīnes.
Glabā slēgtā traukā un servē ar ķiršu ievārījumu un grieķu jogurtu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit
Izskatās, ka Tu izmanto reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)?
Mūsu portāla lasītājiem bez maksas ir pieejami kvalitatīvi raksti. Reklāmas ir vienīgais veids, kā mēs varam turpināt piedāvāt bezmaksas saturu. Lūdzu, izslēdz savu reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)!