Santa.lv
  • Meklēt recepti

  • 23.09.2025
  • Gardā itāļu maize fokača. Bez divkārtējas raudzēšanas un mīcīšanas!

    Ārija Avota
    Foto: Ieva Andersone
    Šī fokačas pagatavošanas metode ir laba ar to, ka mīkla tikai jāsamaisa, jāatstāj istabas temperatūrā uz 8–16 stundām un tad jācep! Ļoti vienkārša pagatavošana salīdzinājumā ar tradicionālo pagatavošanas metodi, kur vispirms jāiedzīvina raugs, tad jāmīca un jāraudzē, vēlreiz jāmīca un vēlreiz jāraudzē.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    3 vērtējumi
    5/5

    Padomi:

    • Raugs jāpievieno maz, tā, kā norādīts receptē, tad mīkla priekšlaicīgi nepārrūgs.
    • Mīkla drīkst rūgt pat līdz 24 stundām, bet es parasti cepu jau pēc 8 stundām rūgšanas. Ja karstā laikā virtuve ir ļoti silta, tā var uzrūgt pat 6–7 stundās.
    • Ja kaut kāda iemesla dēļ jums nav laika izcept noteiktajās stundās, ielieciet to ar visu bļodu ledusskapī un cepiet kaut vai nākamajā dienā, izlikta uz pannas tā sasils līdz istabas temperatūrai, un viss izdosies. Tad gan pirms cepšanas to var uz pannas pāris stundas paraudzēt.
    • Tā kā olīveļļa ir tā, kas piešķir fokačai izteiksmīgo garšu, eļļu pārlej bagātīgi, lai tā ir redzama mīklas iedobītēs. Arī rozmarīnam ir jābūt apviļātam eļļā, tad tas neapdegs un būs izteiksmīgāka garša.
    • Mīklu var iemaisīt vakarā un no rīta brokastīs jau cept un ēst svaigu. Vislabākā tā ir pirmajā dienā.

    Vēl visādas maizes:

     

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk