Padomi:
- Raugs jāpievieno maz, tā, kā norādīts receptē, tad mīkla priekšlaicīgi nepārrūgs.
- Mīkla drīkst rūgt pat līdz 24 stundām, bet es parasti cepu jau pēc 8 stundām rūgšanas. Ja karstā laikā virtuve ir ļoti silta, tā var uzrūgt pat 6–7 stundās.
- Ja kaut kāda iemesla dēļ jums nav laika izcept noteiktajās stundās, ielieciet to ar visu bļodu ledusskapī un cepiet kaut vai nākamajā dienā, izlikta uz pannas tā sasils līdz istabas temperatūrai, un viss izdosies. Tad gan pirms cepšanas to var uz pannas pāris stundas paraudzēt.
- Tā kā olīveļļa ir tā, kas piešķir fokačai izteiksmīgo garšu, eļļu pārlej bagātīgi, lai tā ir redzama mīklas iedobītēs. Arī rozmarīnam ir jābūt apviļātam eļļā, tad tas neapdegs un būs izteiksmīgāka garša.
- Mīklu var iemaisīt vakarā un no rīta brokastīs jau cept un ēst svaigu. Vislabākā tā ir pirmajā dienā.
Vēl visādas maizes:
Lasi izdevniecības «Žurnāls Santa» ✨ZELTA IZLASI✨



















































































