Kraukšķīgs un sulīgs, skābens un salds, karsts un vēss – šis ir ideāls un viegli pagatavojams deserts ģimenes svētkiem. Tā pagatavošana neprasa daudz pūļu, taču rezulāts vienaldzīgos neatstās!
Sarežģītība
Vidēja
Izmaksas
Vidējas
Sagatavošanās
15m
Pagatavošana
55m
Kopējais laiks
1st 10m
Sastāvdaļas:
2 glāzes dzērveņu
100 g cukura
1 1/2 ēdamkarotes cietes
1/2 apelsīna sula un miziņa
Drumstalām
100 g miltu
50 g auzu pārslu
100 g cukura
šķipsniņa sāls
šķipsniņa muskatrieksta
100 g auksta sviesta
sauja mandeļu skaidiņu
vaniļas saldējums
Pannā ar biezu dibenu ielej eļļu, iekšā liek dzērvenes, sajauktas ar cukuru, cieti, rīvētu apelsīna miziņu un sulu.
Sajauc miltus, auzu pārslas, cukuru, sāli un muskatriekstu, liek klāt gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu un visu saberž drumstalās.
Iemaisa mandeļu skaidiņas un pārber dzērvenēm pannā.
Liek krāsnī, 180 grādu temperatūrā cep 50–55 minūtes, līdz dzērvenes gar pannas malām burbuļo un virsa ir apcepusies zeltaina.
Pasniedz ar saldējumu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit
Izskatās, ka Tu izmanto reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)?
Mūsu portāla lasītājiem bez maksas ir pieejami kvalitatīvi raksti. Reklāmas ir vienīgais veids, kā mēs varam turpināt piedāvāt bezmaksas saturu. Lūdzu, izslēdz savu reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)!