Cepts kamambēra siers kārtainajā mīklā. Tikai 2 sastāvdaļas!
SAGLABĀ RAKSTU
DALĪTIES
24.03.2024
Ilze Klapere
Foto: Ieva Andersone
Cepts kamambērs
Ļoti vienkārša, garšīga recepte siera mīļotājiem, un tik piemērota svētku galdam – skaisti izskatās un visi var paņemt sev pa gabaliņam.
Sarežģītība
Zema
Personas
4
Izmaksas
Vidējas
Kopējais laiks
30m
1 vērtējumi
5/5
Sastāvdaļas:
1 kamambēra siera ritulītis
1-2 saldētas kārtainās mīklas plāksnītes ar raugu (daudzums atkarīgs no siera rituļa lieluma, mazajam pietiks ar vienu)
Sieru iztin no papīra un pievērš uzmanību tam, kā papīrs bijis locīts apkārt sieram – tas būs jāņem par piemēru mīklas locīšanai.Kārtainās mīklas plāksnīti atlaidina un izrullē par kvadrātu, apmēram tikpat lielu kā siera iepakojuma papīrs.Tad uz mīklas kvadrāta liek siera rituli un mīklu aploka tam apkārt tieši tādā pašā vīzē, kā tas bija ietīts papīrā. Rūpīgi piespiež locījuma vietas un liek ietīto sieru (augšpēdus, lai locījuma vietas ir apakšā) lēzenā cepamformā.Cep 180–200 grādos sakarsētā cepeškrāsnī, līdz mīkla zeltaini brūna.
Foto: Ieva Andersone
Pasniedzot galdā, pārgriež mīklas augšpusi un dekorē ar dzīvīgiem mikrozaļumiem.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit
Izskatās, ka Tu izmanto reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)?
Mūsu portāla lasītājiem bez maksas ir pieejami kvalitatīvi raksti. Reklāmas ir vienīgais veids, kā mēs varam turpināt piedāvāt bezmaksas saturu. Lūdzu, izslēdz savu reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)!