- Biezpiena masai liek kopā visas sastāvdaļas un sablendē maigā, gludā masā, zaudējot biezpiena graudainumu.
- Burkānu masai eļļu sakuļ ar cukuru, olām, vaniļu – gaišu un krēmīgu.
- Atsevišķi sajauc miltus ar cepamo pulveri, kanēli, sāli un rīvētu muskatriekstu, pievieno eļļas un olu maisījumam, sajauc un iemaisa arī sarīvētus burkānus.
- Ietaukotā 23 cm lielā kūkas veidnē ieklāj pusi burkānu masas, tai virsū pikās ar atstarpēm liek pusi biezpiena masas, nenolīdzina un virsū liek pārējo burkānu masu, cenšoties aizpildīt atstarpes.
- Visu pārklāj ar atlikušo biezpiena masu, nolīdzina, liek krāsnī, 160 grādu temperatūrā cep 60 minūtes vai nedaudz vairāk, līdz kūkas vidus izskatās tik tikko savilcies.
- Izņem no krāsns, veidnē atdzesē, pāris stundas vai visu nakti patur ledusskapī, tad no veidnes izņem.
- Gatavo pārklājumu. Krēmsieru ar saldo krējumu, pūdercukuru un vaniļas ekstraktu saputo.
- Pārklāj kūkas virsmu, apmali nolīdzinot, daļēji pārklāj arī to.
- Grezno ar konfektēm – oliņām, ievietojot tās smalcinātu pistāciju ligzdiņās ar žāvētām dzērvenēm un maziem timiāna zariņiem.
Burkānu un biezpiena kūka
- Sarežģītība
- Vidēja
- Izmaksas
- Vidējas
- Kopējais laiks
- 1st 30m
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit
Lasi izdevniecības «Žurnāls Santa» ✨ZELTA IZLASI✨










































































