- Ar cepamo papīru izklāj 20 cm lielas kūku veidnes dibenu, malas izsmērē ar sviestu.
- 200 g miltu sajauc ar sodu, kanēli, un šķipsniņu sāls.
- Lielā bļodā saputo mīkstu sviestu ar brūno cukuru un vaniļas cukuru, pieputo olu.
- Iemaisa kefīru un miltu maisījumu, pēc patikas var iemaisīt arī 50–70 g sakapātas šokolādes.
- Mīklu liek veidnē, nolīdzina. 170 grādu temperatūrā cep 40–45 minūtes. Gatavību pārbauda, iedurot kūkas vidū irbulīti. Kūka ir gatava, ja, ārā izvilkts, irbulītis ir tīrs. Atdzesētu horizontāli sagriež 3 daļās.
- Katliņā sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru, vaniļas cukuru, miltiem, pienu, iemaisa gabaliņos sagrieztu sviestu, maisot lēni karsē, līdz sabiezē, neuzvāra.
- Atdzesē, iemaisa saputotu saldo krējumu, sadala 3 daļās.
- Katru kūkas kārtu pārsmērē ar ievārījumu, pārklāj ar krēmu, pārkaisa ar brūklenēm.
- Kūku var izgreznot ar brūkleņu mētrām.
Brūkleņu kūka
- Sarežģītība
- Vidēja
- Izmaksas
- Vidējas
- Sagatavošanās
- 20m
- Pagatavošana
- 40m
- Kopējais laiks
- 1st
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit
Lasi izdevniecības «Žurnāls Santa» ✨ZELTA IZLASI✨














































































