- Katliņā uzkarsētā eļļā iedrupina malto gaļu (pēc patikas var arī citu), apmaisot cep brūnu.
- Sīpolu sasmalcina, tomātus un papriku sagriež mazos kubiņos, skābos kāpostus nospiež, arī tos smalki sagriež.
- Visu liek katliņā pie gaļas, pievieno arī skābo krējumu, citrona sulu, sāli, cukuru, piparus.
- Ļoti nelielā temperatūrā, reizēm apmaisot, pavisam lēni sautē 4–5 stundas, līdz viss ir savārījies biezā mērcē.
- Ja tomēr šķiet, ka mērce kļūst pārāk bieza un sausa, pievieno nedaudz karsta ūdens.
- Ja vajag, iemaisa vēl sāli, cukuru vai piparus.
- Mērci var ēst siltu vai istabas temperatūrā, ziest uz pilngraudu vai rudzu maizes grauzdiņiem, sausmaizītēm, likt uz vārītiem vai ceptiem kartupeļiem.
Biezā kāpostu mērce
- Sarežģītība
- Zema
- Izmaksas
- Lēti
- Kopējais laiks
- 5st
- 2 vērtējumi
- 5/5
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit
Lasi izdevniecības «Žurnāls Santa» ✨ZELTA IZLASI✨










































































