Ātri un viegli pagatavojams brokastu sacepums reizēm, kad no rīta jāpabaro lielāks ēdāju skaits. Princips elementārs: Ber cepamtraukā auzas, pievieno garšvielas un piedevas, pārlej (ar pienu, olām vai tml.), šauj krāsnī, un gatavs! Nekādas maisīšanas vai vaktēšanas! Vēl viena forša lieta – saceptas, auzas nezaudē formu un nekļūst tumīgas vai glumas, tāpēc tās vērts piedāvāt auzu skeptiķiem, kurus nesajūsmina vārītu auzu pārslu konsistence.
Sarežģītība
Zema
Izmaksas
Lēti
Sagatavošanās
10m
Pagatavošana
30m
Kopējais laiks
40m
Sastāvdaļas:
200 g auzu pārslu
1 tējkarote cepamā pulvera
1 tējkarotes malta kanēļa
1 tējkarote malta kardamona
šķipsna malta ingvera
šķipsna sāls
60 g apgrauzdētu un nomizotu lazdu riekstu, rupji sakapāti
60 g žāvētu aprikožu, rupji sakapātas
200 ml piena
150 ml saldā krējuma
1 ola
50 ml kļavu sīrupa (var aizvietot ar lielu ēdamkaroti brūnā cukura)
60 g sviesta, izkausēts
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
60 g brūnā cukura
Krāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Ietauko 20 × 20 cm lielu cepamtrauku.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit
Izskatās, ka Tu izmanto reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)?
Mūsu portāla lasītājiem bez maksas ir pieejami kvalitatīvi raksti. Reklāmas ir vienīgais veids, kā mēs varam turpināt piedāvāt bezmaksas saturu. Lūdzu, izslēdz savu reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)!