Alksnenes pieder pie rūgtajām sēnēm, tāpēc pirms marinēšanas, sālīšanas vai citādas gatavošanas tās rūpīgi jānovāra un jānomērcē. Lai tas jūs nebiedē – daudz darba tas neprasa, taču laikietilpīgais process ir tā vērts – marinētas alksnenītes būs lieliska, kraukšķīga uzkoda!
Sarežģītība
Zema
Izmaksas
Lēti
Sastāvdaļas:
1 l ūdens
1 ēdamkarote sāls
1 1/2–2 ēdamkarotes cukura
8 ēdamkarotes 9% etiķa
dažas krustnagliņas
kanēļa standziņa
nedaudz melno un smaržīgo piparu graudu
2 laurlapas
Marinādei ūdeni uzvāra, pievieno garšvielas, dažas minūtes vāra.
Tad tajā liek nomērcētās sēnes, uzvāra un sadala sterilās burciņās, pa starpām liekot ķiploka daiviņas un garšaugu zariņus, pēc patikas – timiānu, rozmarīnu…
Burciņas tūlīt cieši noslēdz, atdzesē, uzglabā vēsumā.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit
Izskatās, ka Tu izmanto reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)?
Mūsu portāla lasītājiem bez maksas ir pieejami kvalitatīvi raksti. Reklāmas ir vienīgais veids, kā mēs varam turpināt piedāvāt bezmaksas saturu. Lūdzu, izslēdz savu reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)!