• Turpmāk bērniem sestdienās būs pieejama valsts apmaksāta akūtā zobārstniecība

    Zobārstniecība
    Ziņu aģentūra LETA
    13. jūlijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Turpmāk bērniem līdz 18 gadu vecumam sestdienās būs pieejami valsts apmaksāti zobārstniecības pakalpojumi akūtos gadījumos, kad medicīniskā palīdzība ir nepieciešama pēkšņi, aģentūru LETA informēja Nacionālajā veselības dienestā (NVD).

    Šādu palīdzību var saņemt Rīgā, Ogrē, Valmierā, Liepājā un Daugavpilī.

    Akūtās zobārstniecības pakalpojumi tiek sniegti tikai gadījumos, ja bērnam ir akūtas, nepārejošas zobu sāpes, vaiga vai/un smaganu tūska vai zoba trauma, taču katra gadījuma atbilstību akūtam stāvoklim izvērtē zobārsts.

    NVD informē, ka pakalpojuma sniegšanu ārstniecības iestādes nodrošina «dzīvās rindas» kārtībā. Vienlaikus, ja ārstniecības iestādē ir pieejams tālrunis saziņai sestdienās, pirms došanās uz to ieteicams sazināties, lai pārrunātu sūdzības un ieteicamo rīcību.

    Pakalpojumus sniegs «Veselības centru apvienības» (VCA) poliklīnikas «Pļavnieki» un «Elite» un veselības centrs «Adoria» Rīgā, «Šmitu zobārstniecība» Ogrē, zobārstniecības «AB Dental» («Algoritms L») un «Libau Dental» Liepājā, «Dentalfix» Valmierā un Daugavpils zobārstniecības klīnika.

    Informācija par bērnu zobārstniecības pakalpojumu sniedzējiem, tajā skaitā akūtos gadījumos sestdienās, ir pieejama NVD dienesta tīmekļvietnes sadaļā «Zobārstniecības pakalpojumi».

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē