• «Astro’n’out» un mūziķis Goran Gora izdod kopīgu singlu «Ielīmēts»

    Mūzika
    Santa.lv
    Santa.lv
    4. jūlijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto (Nils Vilnis)
    4. jūlijā grupa Astro’n’out nāk klajā ar trešo singlu no septītā studijas albuma, kas pie klausītājiem nonāks jau oktobrī. Dziesma Ielīmēts ir duets – šoreiz grupai Astro’n’out pievienojies mūziķis Goran Gora.

    Paralēli gatavošanās procesam arēnas koncertam, grupa Astro’n’out ar lielu atdevi darbojas pie sava septītā studijas albuma 777, kura izdošana plānota šī gada 3. oktobrī. Ielīmēts ir šī albuma trešais singls, ko grupa prezentē kā duetu ar pieaicināto mūziķi Goran Gora (Jāni Holšteinu-Upmani).

    «Gorans, kā jau mans vīrs, ir bijis grupai piesaistīts un tuvs visus šos gadus. Bijis klāt lielajos koncertos, breinstormos, arī daudzās no radošajām nometnēm un ar savu vokālu palīdzējis vairākos albumos. Tomēr apzinātu duetu starp Astro’n’out un Goran Gora mēs esam radījuši pirmo reizi.

    Šis gads ir nozīmīgs ar to, ka mums abiem šis ir albumu gads, un abi arī tos nosvinam ar lielākiem koncertiem.

    Nolēmām, ka vēlamies viens otru atbalstīt arī publiski un ka jau sen šādu dziesmu bijām pelnījuši,» smaidot atzīst Astro’n’out soliste Māra Upmane-Holšteine. “Dziesma ir godīga refleksija par pārdomām, ar kurām, manuprāt, var asociēties katrs pāris, kas ir ilgāku laiku bijis kopā un piedzīvojis lielākas vai mazākas grūtības. Vai pēc piedzīvotajām grūtībām mēs būsim kopā stiprāki?”

    Dziesmā apvienojas Goran Gora kā dziesminieka pieeja mūzikas radīšanai ar Astro’n’out muzikālo rokrakstu, atrodot vidusceļu starp žanriem un īpašo skanējumu.

    “Lai arī esmu piedalījies teju visos Astro’n’out albumos kā papildu vokālists, šis ir mūsu pirmais oficiālais duets. Protams, zinot, ka arī šī dziesma izskanēs koncertā Arēnā Rīga, pie dziesmas Ielīmēts ierakstīšanas ķērāmies ar daudz lielāku atbildības sajūtu. Bet es ticu, ka šī dziesma ir gana vērtīga, lai dzīvotu arī savu patstāvīgu dzīvi katra tās klausītāja ikdienā,” stāsta Goran Gora.

    Tāpat kā pārējām jaunākā albuma dziesmām, arī Ielīmēts producents ir Andis Ansons, savukārt dziesmas video tapis sadarbībā ar Elviju Pārpuci (Later).

    Astro’n’out ir latviešu popgrupa, kas dibināta 2003. gadā Rīgā. Atpazīstamību tā ieguva ar dziesmu Daļa Rīgas. Astro’n’out ir radījuši daudzus radio hitus: Gravitātei nē, Tici sev, Dejot trakāk, Multivitamīnu multipaka, Haosā, Lidmašīnas režīmā un daudzus citus. Grupā muzicē Māra Upmane-Holšteine (vokāls), Juris Kalnišs (ģitāra, elektronikas), Mārtiņš Elerts (ģitāra, elektronikas), Toms Poišs (bass), Mārtiņš Opmanis (bungas).

    Astro’n’out ir tikuši nominēti Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvai par katru līdz šim izdoto albumu – kopā sešas reizes. 2006. gadā tika Astro’n’out ieguva apbalvojumu labākais roka albums par savu debijas albumu Kuš kuš. 2020. gadā grupas sestais studijas albums Multivitamīnu multipaka ieguva Zelta Mikrofonu kā labākais 2019. gada Latvijas popmūzikas albums. Savukārt 2021. gadā kopā ar grupu Sudden Lights radītais skaņdarbs Haosā saņēma zelta mikrofonu kategorijā Gada radio hits.

    Kā iepriekš minēts, grupa Astro’n’out gatavojas savam līdz šim lielākajam koncertam, kas norisināsies 3. novembrī Arēnā Rīga, un tas būs ne tikai Astro’n’out solokoncerts, bet vienlaikus arī grupas jaunā albuma iznākšanas svētki. Koncertā izskanēs gan Astro’n’out jaunākie singli, gan sen iemīļotas dziesmas, ko jau ierasts izpildīt un izdejot kopā ar publiku.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē