• «Papardes zieds» pērn izglītojis vairāk nekā 15 000 jauniešu

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    4. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    2023.gadā nevalstiskā organizācija «Papardes zieds» novadījusi 1179 nodarbības 15076 dalībniekiem par drošām un veselīgām attiecībām, pubertāti, atkarībām un citām tēmām, informēja organizācijā.

    Jauniešiem lielākā interese bijusi par tēmu «Drošas romantiskās attiecības» – par to kopumā bijušas 194 nodarbības ar 2830 dalībniekiem. Svarīga tēma ir arī atkarības un to riski, kopumā novadot 141 nodarbību ar 2215 dalībniekiem. Ar pubertāti saistītie jautājumi izskatīti 134 lekcijās kopumā 1425 dalībniecēm un 133 nodarbībās kopumā 1184 zēniem.

    Svarīga joma, bet ne vienmēr pamanāma, ir seksualitātes jautājumi cilvēkiem ar intelektuālās attīstības traucējumiem. Šajā tēmā pērn «Papardes zieda» lektori vadījuši 151 nodarbību 962 dalībniekiem.

    Vecuma sadalījumā lielākā daļa auditorijas bijusi jaunieši pamatskolā -  viņi apmeklēja 86% nodarbību, vidusskolas vecuma grupai bija 12% nodarbību, bet vēl 2% nodarbību bijušas vecākiem un pedagogiem.

    «Papardes zieds» vadītāja Iveta Ķelle norāda, ka šie ir jautājumi, kas visiem jauniešiem visos laikos bijuši aktuāli. Viņa atzīst, ka ne vienmēr viņi tos var pajautāt vecākiem vai skolotājiem, tādēļ «Papardes zieda» eksperti ir svarīgi palīgi, lai stāstītu jauniešiem par norisēm un pārmaiņām ķermenī.

    «Jaunā realitāte ir tāda, ka jaunieši ir prasmīgi atrast saturu internetā un sociālajos tīklos, bet ne vienmēr prasmīgi uz šī satura pamata veidot cieņpilnas un atbildīgas attiecības,» viņa norāda.

    Jau 30 gadus biedrība «Papardes zieds» sniedz informatīvu un praktisku atbalstu jauniešiem, vecākiem un pedagogiem seksuālās un reproduktīvās veselības un tiesību jautājumos.

    Tās ir dažādu tēmu nodarbības par seksuālo un reproduktīvo veselību, atkarību profilaksi un mentālo veselību, kā arī individuālas konsultācijas dažādu vecumu bērniem un jauniešiem par pārmaiņām ķermenī pubertātes laikā, menstruālo ciklu, higiēnu, emocionālajām pārmaiņām, veselīgām attiecībām, vardarbības mazināšanu, mīlestību, seksu un citiem aktuāliem tematiem.

    Speciālistiem, pedagogiem, vecākiem pieejami metodiskie materiāli par jauniešu seksuālo un reproduktīvo veselību, atkarībām, kā arī semināri dažādām mērķgrupām: skolotājiem un klašu audzinātājiem, speciālo skolu pedagogiem, speciālistiem un aprūpes darbiniekiem.

    Kopš 2000.gada biedrība «Papardes zieds» ir pilntiesīga Starptautiskās ģimenes plānošanas federācijas biedre.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē