• Atklājas jaunas detaļas par Jelgavas novada mēra Lasmaņa ēverģēlībām darbā. Bijušās darbinieces stāsts

    Skandāls
    Lauma Lapsa
    27. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Madars Lasmanis
    Foto: LETA/Ieva Čīka
    Madars Lasmanis
    Jelgavas novada mērs Madars Lasmanis kļuvis slavens ar savu divdomīgo video, kas tapis darba laikā. Taču tas nebūt neesot pirmais un vienīgais gadījums, kas kolēģiem licis sarkt …

    Jelgavas novada mēra Madara Lasmaņa pikanto video, kas tapis, attālināti vadot Budžeta komisijas sēdi, pagājušajā nedēļā redzējuši teju visi. Taču skandāls Jelgavas novada pašvaldībā aizvien iet plašumā. Pagājušās nedēļas nogalē Lasmanis paziņoja, ka rosinās atbrīvot no amata pašvaldības izpilddirektori. Jelgavas novada mērs ir pārliecināts, ka divdomīgo video, kurā viņš attālinātās sēdes laikā, iespējams, meņģējas ar kādu dāmu, nopludinājusi Jelgavas novada pašvaldības izpilddirektore, «Latvijas Zemnieku savienības» pārstāve Līga Lonerte. Tas gan neesot galvenais rosinājuma iemesls, esot arī citi pārkāpumi. «Tā ir politiskā izrēķināšanās. Šo situāciju, kas ir izveidojusies, izpilddirektore izmanto pret mani,» žurnālam «Privātā Dzīve» aizvadītajā nedēļā pauda Lasmanis.

    Lonerte šos apgalvojumus noliedz. Viņa žurnālam saka: «Man nav informācijas, kurš to nopludināja. Taču gan es, gan mani kolēģi var apliecināt, ka domes priekšsēdētājs ne tikai neatzīst savu neētisko rīcību, bet arī melo sabiedrībai. Situācija bija citādāka nekā viņš saka. Sēde ilga nepilnu stundu, un tās beigās varēja redzēt, ka mašīnā iekāpj vēl kāda persona. Un tad sākās šīs divdomīgās darbības. Es tajā brīdī prezentēju materiālu, līdz ar to ne tik rūpīgi lūkojos ekrānā. Šīs darbības nenotika epizodiski, tās ilga kādas desmit minūtes. Ko tādu ieraudzīt Budžeta komisijas sēdē nebija patīkami.»

    Ne tikai Lornetei nepatīkot Lasmaņa ēverģēlības, un mēra apgalvojums, ka tajās iesaistītā persona bijusi viņa sieva, nemainot lietas būtību. «Es saņēmu deputātu un darbinieku sūdzības uzreiz pēc notikušā, nevis pēc tam, kad tika publicēts video. (..) Pēc protokola nav pieļaujams, ka sēdē piedalās nepiederoša persona. Šāda rīcība ir klaji amorāla un neprofesionāla. Šis nav privāts ģimenes pasākums,» saka Līga.

    Turklāt šis neesot pirmais gadījums, kad Lasmanis rīkojoties neētiski. Kopš viņš ticis augstajā amatā,  no darba esot aizgājuši vismaz četri darbinieki. «Ja līdz šim pret Lasmani, gluži tāpat kā citiem darbiniekiem, esmu izturējusies cieņpilni, tad šobrīd mans pacietības vadzis ir lūzis. Būtu nepareizi, ja es klusētu. Godīgi sakot, man ir kauns, ka mums ir šāds domes priekšsēdētājs.

    Esmu gatava cīnīties par taisnību un iestāties par darbiniekiem, kas ir cietuši, pat ja tas nozīmē amata zaudēšanu,» apņēmības pilna ir Lonerte.

    Žurnāls «Privātā Dzīve» sazinājās arī ar Jelgavas novada domes bijušo darbinieci, pēc kuras iesnieguma Tiesībsarga birojā ierosināta pārbaudes lieta par iespējamu bosingu no Jelgavas novada domes priekšsēdētāja Madara Lasmaņa puses. Savu vārdu viņa publiskot nevēlas. Viņa ilgstoši novērojusi dažādus pārkāpumus no Lasmaņa puses. «Kad atļāvos norādīt, ko Lasmanis dara nekorekti, saņēmu neētiskus un pazemojošus komentārus,» teic bijusī darbiniece. Viņa apstiprina, ka kopš Lasmaņa parādīšanās no darba aizgājusi ne tikai viņa.

    «Mērs izturējās arī pārāk familiāri. Darbinieces uzrunājot, viņš varēja teikt: «Skaistulīt, daiļā…»,» saka bijusī darbiniece.

    Viņa atzīst – kad iesniegums beidzot nonācis pie tiesībsarga, Lasmaņa izturēšanās uzlabojusies. «Diemžēl tas nebija uz ilgu laiku,» nosaka viņa.

    Sieviete pozitīvi raugās uz to, ka šobrīd Lasmaņa lieta izpeldējusi gaismā un esot cerība uz pozitīvu iznākumu. «Es ļoti ceru, ka taisnība beidzot uzvarēs,» nosaka viņa.

    Vairāk lasi žurnālā «Privātā Dzīve»!

    • Zeltiņa grib figūru kā jaunībā: Svīst sporta zālē un ēd pēc grafika
    • Maestro Pauls nikns par jauno maiņu: «Tagad šļupst katrs, kuram ienāk prātā.»
    • Skandalozais Jelgavas novada mērs Lasmanis: Es tā vairs nekad nedarīšu!
    • Sergejs Jēgers Plunčājas un izlīksmo Argentīnā
    • Briljanti un apģērbs no humpalām: Miljonāra Zuzāna mīļotā izrāda savu skapi
    • Laima Vaikule 70. jubileju svin ārzemēs
    Privātā Dzīve nr13-14/2024

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē