• Režisoru vairs nepazīt! Zaudējis 30 kilogramus

    Uzturs un diētas
    Lauma Lapsa
    8. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Andis Mizišs.
    Foto: Kaspars Krafts
    Andis Mizišs.
    Kad režisors Andis Mizišs uz svariem ieraudzīja skaitli 105, viņš saprata – ir pēdējais laiks rīkoties. Pāris gadu laikā bez stingrām diētām viņam izdevās atbrīvoties no liekajiem kilogramiem.

    TV šova «Lauku sēta» režisors un producents Andis Mizišs žurnālam «Privātā Dzīve» atzīst, ka atgriezties pie veselīgāka dzīvesveida nolēmis pandēmijas laikā. «Tobrīd strādāju pie seriāla «Emīlija. Latvijas preses karaliene».

    Un pēkšņi konstatēju, ka nav labi, ir liekais svars.

    Tas noteikti radās stresaina dzīvesveida, našķošanās un neregulāru maltīšu dēļ,» tagad spriež Andis. «Biju no tiem cilvēkiem, kas neēd brokastis. Pa dienu man īsti nebija laika paēst, uzkodu vien kādus našķus. Savukārt, kad vakarā ap desmitiem, vienpadsmitiem pārnācu mājās, izsalkums bija liels. Pirms gulētiešanas pieēdos tik ļoti, ka naktīs rādījās murgi,» atminas režisors.

    Tāds Andis bija pirms pāris gadiem.
    Tāds Andis bija pirms pāris gadiem.

    Sākot svara nomešanu, viņš nopietni piedomājis, ko ēd. «Atteicos no gāzētajiem dzērieniem, kas man tik ļoti garšo, ierobežoju maizes patēriņu. Kad neēdu maizi, uzreiz jūtos labāk,» teic režisors. Andis izmantoja tā dēvēto «šķīvja principu», kad puse šķīvja tiek atvēlēta dārzeņiem, ceturtdaļa – olbaltumvielas saturošiem produktiem, bet atlikusī ceturtdaļa – ogļhidrātiem. «Pārtraucu ēšanu vakaros, ieturēju normālas ēdienreizes ar mēru,» saka viņš.

    Iepērkoties Andis rūpīgi pēta iepakojumu, kāds produktos ir cukura daudzums. «Ļoti bieži var iekrist tieši uz to, kas ir šķietami veselīgs. Piemēram, sulas. Paskatoties saturu, var redzēt, ka tajās ir daudz cukura,» saka viņš. Vēl viens klupšanas akmens cilvēkiem, kas vēlas samazināt svaru, ir maltīšu ieturēšana kafejnīcā vai restorānā. «Latvijā ēstuvēs nav zināms, cik katrā ēdienā ir kaloriju. Bet, piemēram, Lielbritānijā kaloriju, tauku un cukura daudzums ir uzrādīts ne tikai produktiem lielveikalā, bet arī porcijām restorānā vai parastā ēdnīcā.»

    Mizišam izdevās notievēt bez stundām ilgas svīšanas sporta zālē. «Mēģināju skriet uz trenažiera skrejceliņa, bet tas man šķita par garlaicīgu. Kovida laikā bieži pastaigājos. Tagad, kad ikdiena atgriezusies ierastajās sliedēs, pastaigām tik daudz laika diemžēl neatliek, bet tāpat cenšos dienā nostaigāt vismaz septiņus kilometrus,» saka režisors. Viņš iespējami maz pārvietojas ar automašīnu.

    «Agrāk uz veikalu pie mājām braucu ar mašīnu, tagad eju kājām.»

    Vēl viena nodarbe, kas režisoram palīdzēja atbrīvoties no svara, ir peldēšana. «Vasarās kopā ar ģimeni bieži dodamies peldēt. Starp citu, pirmo ievērojamo svara zaudējumu piedzīvoju, kad devos uz Vidusjūru,» atklāj viņš.  Nepilnu triju gadu laikā režisoram izdevās atbrīvoties no 30 kg, un nu viņš sver 75 kg. «Esmu 1,86 metrus garš, un šis ir mans ideālais svars, kurā jūtos ļoti labi,» teic Andis.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē