• Lūk, kāpēc tavai ādai vajag C vitamīnu!

    Skaistumkopšana
    Santa.lv
    Santa.lv
    26. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kiselev Andrey Valerevich/Shutterstock.com
    Diezgan daudzi ražotāji piedāvā krēmus ar C vitamīnu un pat C vitamīna koncentrātu. Kādu labumu ādai dod C vitamīns, un vai šie krēmi piemēroti visu tipu ādai? Stāsta dermatoloģe, imunoloģe Tatjana Ļiņova.
    • C vitamīns, tautā saukts arī par askorbīnskābi, ir spēcīgs antioksidants, kas organismā cīnās ar oksidatīvo stresu, mazinot arī ādā tā radītās negatīvās sekas, kas liek tai ātrāk novecot.
    • C vitamīns palīdz mitrināt ādu, mazināt ādas pigmentāciju un UVS radītos ādas šūnu bojājumus, regulē ādā iekaisuma procesus, atjauno un aizsargā ādu, tas ir būtiski nepieciešams kolagēna veidošanai.
    • C vitamīna līdzekļi pārsvarā ir ūdenī šķīstoši, seruma vai ampulu veidā, lietojami katru dienu, reiz vai divas dienā. Īpaši labi C vitamīns iedarbojas kopā ar tirozīnu un cinku, palielinot to uzsūkšanos ādā līdz pat 20 reizēm.
    • Ir dažas sastāvdaļas, kas mazina C vitamīna iedarbību, piemēram, niacinamīds jeb B3 vitamīns.
    • Nevajadzētu lietot C vitamīnu kopā ar L-askorbīnskābi, jo tas var kairināt ādu. Jutīgākai ādai drošāka askorbīnskābes forma ir magnija fosfāts.
    • Lielākoties visus C vitamīna līdzekļus droši var izmantot visu tipu ādai, taču ieteicams uzmanīties, uzsākot tā lietošanu. Pirms liekam C vitamīnu uz sejas, iesaku to 24 stundas iepriekš notestēt uz maza ādas laukumiņa. Ja ir jutīga āda, vajadzētu uzmanīties pavasara pirmajā saulē, bet pēc tam vasarā C vitamīnu var lietot, tas samazina saules radītos ādas šūnu bojājumus. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē