Lielākā daļa pilsētnieku dārzeņus uzglabā dzīvoklī, galvenokārt virtuvē vai ledusskapī. Glabāt tos lodžijā ir riskanti – viena auksta nakts var pilnībā sabojāt krājumus.
Turot dārzeņus virtuvē, jāņem vērā to dabiskās glabāšanās spējas noteiktā temperatūrā un saderība – etilēnu izdalošie jāglabā atsevišķi no etilēna jutīgajiem, piemēram, iesaiņoti papīra vai plēves maisiņos. ''
Etilēnu izdala āboli, banāni, kivi, melones, persiki un nektarīni, arī tomāti un ziedi. Savukārt visi zaļie dārzeņi un sakņaugi etilēna dēļ ātrāk novīst, dzeltē un pat bojājas.
Vairāki dārzeņi – svaigie tomāti, gurķi, baklažāni, cukīni, kabači, paprika – temperatūrā, kas zemāka par 12 grādiem, zaudē savas garšas īpašības.