• Tiec vaļā no sāpēm sprandā! Iesaka Igors Kudrjavcevs

    Padomi
    Santa.lv
    Santa.lv
    8. janvāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ārsts, rakstnieks un ciguna skolotājs Igors Kudrjavcevs
    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    Ārsts, rakstnieks un ciguna skolotājs Igors Kudrjavcevs
    Sāpes, stīvums, savilkti plecu un kakla muskuļi? Ja ielaidīsi – aizdzīvosies līdz šķībam kaklam, saspiestiem asinsvadiem, galvassāpēm un citām nepatikšanām. Lai atbrīvotu sprandu, būs mazliet jāpastrādā! Stāsta Igors Kudrjavcevs, sertificēts ārsts vairāk nekā 30 gadu un ciguna skolotājs.
    • Masē sprandu vietā, kur tas projicējas uz pirksta pēc su jok metodes. Su jok sistēmā uz katra rokas pirksta projicējas viss organisms. Pirksta spilventiņu pusē – ķermeņa priekšpuse, naga pusē – mugurdaļa. Spranda projekciju meklē naga pusē – svītriņā starp naga apakšējo robežu un augšējās falangas locītavu.

    Ar irbulīti vai pildspalvas galu pamasē pa vidu un, ja sāpes novirzījušās uz viena vai otra pleca pusi, tad arī pa kreisi vai pa labi.

    Masējot sajutīsi, kura ir jutīgā un sāpīgā vieta, tur arī jāpamasē, līdz kļūst vieglāk. Īpaši labi tas palīdz, ja sāpes ir akūtas, kad šī vieta apaukstēta vai sapūsta. Ja sāpes jau ieilgušas, pielīmē šai vietā ar plāksteri griķu graudiņu un palaikam to ar pirkstu paburzi, lai aktivizētu punktu.

    • Masē sāpīgos punktus uz pleciem. Aizmugurē trapecveida muskulim ap vidu sameklē sāpīgāko punktu un maigi masē to pretēji pulksteņa rādītāju kustības virzienam. Pēc tam ar pirkstu tālāk uz aizmuguri satausti kauliņu, kas iezīmē lāpstiņas augšējo malu. Kad atrodi tur jutīgu vietu, paberzē lāpstiņas kaulu – uzmanīgi, bet stingri saņem šo vietu starp diviem pirkstiem un vienkārši paberzē turp atpakaļ, līdz tā kļūst siltāka.
    • Pastiep mugurkaulu ar vingrojumu Vilka ausis.
    1. Apsēdies ērti, paliec plaukstas zem sēžamvietas tā, lai pleci neizvirzītos uz priekšu. Ja dari to stāvus, turi kājas plecu platumā, ceļos mazliet ieliektas un nedaudz pavērstas uz āru. Pleci atbrīvoti.
    2. Galvu turi taisni, atslābini muguru un žokļus.
    3. Ieelpo caur vēderu.
    4. Izelpojot iztēlojies, ka visu gaisu izpūt caur punktu galvas virspuses centrā. Jūti, kā galva, cik vien var, tiecas uz augšu, un iztēlojies, ka tev ir smailas ausis kā vilkam un arī tās tiecas uz debesīm. Turpretī astes kauls un krusta kauls tiecas uz leju. Vingrinājumu atkārto vismaz trīs reizes.
    • Masē lielo skriemeli. Meklē to uz mugurkaula ass starp septīto kakla skriemeli un pirmo krūšu skriemeli – tātad vietā, kur beidzas kakls. Ja atrodi, masē bedrīti tieši zem skriemeļa. Ja ne, masē ap pašu skriemeli. Masē pretēji pulksteņa rādītāju kustības virzienam, ar vienu vai diviem pirkstiem zīmējot aplīti. Masē, kamēr šī vieta sasilst.
    • Sēdi pareizi. Sēžot izkustini galvu, bet seko līdzi, lai neatliecas, lai nav saspiesta bedrīte, kur sākas mugurkauls. Muguru turi taisnu! Neturi sakostus zobus! Tas pastiprina stresu un nelabvēlīgi iespaido kakla daļu. Atslābini žokli (to var izdarīt, nožāvājoties).
    • Pagrozi galvu. Stāvi (vai sēdi) taisni, atbrīvotiem pleciem. Ieelpo. Reizē ar izelpu uzmanīgi pagriez galvu uz vienu pusi, atskatoties uz aizmuguri, cik vien tālu iespējams. Pēc tam tāpat uz otru pusi.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē