• 4 iemesli, kāpēc dienas vidū sāp galva

    Veselība
    Santa.lv
    Santa.lv
    30. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Fizkes/Shutterstock.com
    Mēdz teikt, ka vienas no neciešamākajām sāpēm ir tad, ja zobs īd. Taču arī ar galvassāpēm nav nekāda mierīgā sadzīvošana. Lūk, biežākie iemesli, kas var izraisīt sāpes galvā, un ieteikumi, kā to novērst.
    1. Neizgulēšanās. Ja iepriekšējā naktī smadzenes nav pietiekami atpūtinātas, jau dienas vidū tās var sākt nogurt, un nereti smadzenes savu protestu izrāda ar galvassāpēm. Ja neizgulies tāpēc, ka miegam atvēli pārāk maz laika, izvērtē, kāpēc tā notiek, un pacenties sakārtot savu dzīvi tā, lai vakaros vienmēr varētu laikus doties pie miera. Miegs ir ākārtīgi svarīgs!
    2. Rīts bez brokastīm. Brokastis ir organisma fiziska vajadzība. Mūsu smadzenes neveido rezerves, kur varētu pasmelties glikozi jeb cukuru, no kā tās barojas. Smadzenēm nepieciešama barība, tāpēc no mājas rītos vienmēr jāiziet paēdušiem.
      Rīkosies gudri, brokastīm izvēloties olbaltumvielām bagātu maltīti, jo tāds ēdiens diezgan ilgi saglabāsies organismā un palīdzēs pilnvērtīgi strādāt smadzenēm.
    3. Šķidruma trūkums organismā. Neaizmirsti padzerties (reizi stundā vai pusotrā izdzer glāzi ūdens), jo galva var sāpēt slāpju dēļ.
      Pirmkārt, ūdens trūkums var veicināt asinsspiediena lēkāšanu – gan uz augšu, gan uz leju (tas atkarīgs no sāļu sastāva tavā organismā).
      Otrkārt, mūsu smadzenes atrodas smadzeņu šķidrumā, un nepietiekama ūdens daudzuma dēļ tās var protestēt ar galvassāpēm.
      Tiklīdz kārtīgi padzersies, arī galva pārstās sāpēt.
    4. Maz kustību. Ja kādu iemeslu dēļ sporta nodarbībām nevelti pienācīgu laiku, dodies pastaigās (kaut vai no darba uz mājām ej kājām). Īpaši novērtē pastaigas tad, ja tavs darbs ir sēdošs un saistīts ar rakstīšanu datorā. Staigājot tu atpūtināsi acis, izvēdināsi galvu un mazināsi saspringumu plecos un rokās.

    Padoms. Ja galva dienas vidū sāp regulāri, noteikti dodies pie ģimenes ārsta un tad atrodi labu neirologu vai sāpju speciālistu. Nemet mieru, kamēr nav noskaidrots galvassāpju patiesais iemesls, jo pretsāpju tabletes pamatproblēmu neatrisinās.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē