• Banānu pudiņš

    Pudiņi
    IEVAS Receptes
    IEVAS Receptes
    27. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Banānu pudiņš
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Banānu pudiņš
    Recepte banānu sezonai. Gaisīgs, maigs un eksotisks – lielisks deserts ziemas vakaram!
    Sarežģītība
    Vidēja
    Personas
    3
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    30m
    Pagatavošana
    30m
    Kopējais laiks
    1st
    2 vērtējumi
    5/5
    • Olām atdala dzeltenumus, tos sakuļ ar 40 gramiem cukura un miltiem, pievieno pienu, labi izmaisa, lai nav kunkuļu.
    • Maisījumu liek uz mazas uguns un lēni karsē, nepārtraukti maisot, līdz krēms sabiezē.
    • Noņem no uguns, iemaisa vaniļas ekstraktu un atdzesē.
    • Saputo saldo krējumu un uzmanīgi iemaisa atdzesētajā krēmā.
    • Plānu kārtiņu krēma klāj karstumizturīgā stikla traukā, virsū citu pie cita kārto mandeļu cepumus; var izmantot arī citus cepumus pēc patikas un iespējām.
    • Virs cepumiem kārto viena banāna šķēlītes un visu pārklāj ar pusi krēma.
    • Atkārto visu vēlreiz, nobeidzot ar krēma kārtu.
    • Olu baltumus ar šķipsniņu sāls stingri saputo.
    • Turpinot putošanu, pa daļām ber klāt atlikušo cukuru un puto, līdz masa ir vijīga un gluda.
    • Masu ar lielu karoti liek pa virsu pudiņam, virspusi apzināti izveidojot reljefu.
    • Trauku uz piecām minūtēm liek krāsnī 210 grādu temperatūrā, līdz reljefa virsotnītes kļūst brūnas.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē