Risoto ir Ziemeļitālijas virtuves ikona jau no tālajiem viduslaikiem, kad Itālija iepazina īso graudu rīsus un to audzēšanas metodes. Gatavošanas procesā tie absorbē izmantotā šķidruma aromātu un izdala cieti, iegūstot risoto raksturīgo zīdainā krēmīguma konsistenci.
Sarežģītība
Zema
Personas
4
Izmaksas
Vidējas
Sastāvdaļas:
Buljonam
300 g vistas kaulu vai stilbiņu
2 dzeltenie sīpoli
1 vidējs burkāns
1 selerijas kāts
timiāns, lauru lapa
Risoto
350 g Arborio vai Carnaroli rīsu
500 g verdoša vistas buljona (var aizstāt ar zivju vai dārzeņu buljonu)
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit
Izskatās, ka Tu izmanto reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)?
Mūsu portāla lasītājiem bez maksas ir pieejami kvalitatīvi raksti. Reklāmas ir vienīgais veids, kā mēs varam turpināt piedāvāt bezmaksas saturu. Lūdzu, izslēdz savu reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)!