Interesants veids kā pagatavot zefīru — ar šokolādes pamatni. Šis saldēdiens ir kalorijām bagāts, tāpēc porcijā vajag pavisam maz, toties ar piedevām – svaigām zemenēm vai sorbetu – īsta bauda!
Sarežģītība
Zema
Izmaksas
Lēti
Pagatavošana
50m
Sastāvdaļas:
4 glāzes cukura
2 ēdamkarotes želatīna
tējkarote citronskābes
pustējkarote sodas
Pamatnei
tumšā šokolāde
puscitrona sula
nedaudz saldā krējuma
nedaudz konjaka
Dekorēšanai
zemenes
IETEIKUMI un PADOMI!
Zefīra konsistence lielā mērā atkarīga no želatīna kvalitātes.
Ja nav konditorejas maisiņa, no pergamenta papīra var izveidot turziņu.
Šokolāde nedrīkst saskarties ar ūdeni un tvaikiem, jo tad tā vairs nekūst. Ja tā tomēr noticis, pievieno nedaudz augu eļļas.
Šokolādi var kausēt arī mikroviļņu krāsnī.
Šokolādei var pievienot vaniļu, kanēli, muskatriekstu vai ingveru.
Ar zefīru sader saldskābi vai skābeni augļi un ogas, piemēram, brūklenes, dzērvenes, kivi, āboli, karambolas un fizāļa ogas.
Zefīru vēsumā var uzglabāt nedēļu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit
Izskatās, ka Tu izmanto reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)?
Mūsu portāla lasītājiem bez maksas ir pieejami kvalitatīvi raksti. Reklāmas ir vienīgais veids, kā mēs varam turpināt piedāvāt bezmaksas saturu. Lūdzu, izslēdz savu reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)!