- Gludas formas pasta labi saderēs ar mērcēm, kas gatavotas uz krējuma bāzes, rievotās formas pastas – ar dažādām dārzeņu mērcēm.
- Smalkie, tievie spageti ieteicami kopā ar zivi, jūras veltēm, savukārt gaļai un bagātīgām tās mērcēm – platākas spageti lentes (4–5 cm, 6–8 cm, piemēram, tagliolini, tagliatelle). Arī sacepumiem un pildīšanai labāk derēs platāki spageti.
- Salātiem vērts izvēlēties bantītes (farfalle), pogas (orecchiete) vai mazo gliemežvāku formas pastu. Tās labi saglabā savu formu, šos pastas veidus ir ērti ēst un to krokās labi ieķersies mērces gan uz eļļas, gan majonēzes bāzes.
- Dažāda veida trubiņas (penne) ieteicamas ar bagātīgām dārzeņu mērcēm, sacepumos ar sieru, arī ar malto gaļu un ragū.
- Spirālēm (fussili) labāk piestāvēs vieglākas mērces, piemēram, pesto vai sautēti tomāti ar ķiplokiem. Pesto un tomātu gabaliņi labi ieķersies spirāles spraugās. Starp citu, pašā Itālijā pennes veida pasta ir daudz populārāka par mūsu favorīti – spirālēm.
Katrai pastai — īsto mērci!
Kā pareizi?
6. augusts, 2019
Komentēt
Pastas veidi ir tik dažādi – gari, tievi, resni, gliemežvāciņi. Itāļu virtuve katrai no tām paredzējusi savu mērci.