Karaliskā zivju zupa uha. Tradicionāli uhas recepte ir ļoti vienkārša – labi daudz zivju, kas papildinātas vien ar kartupeļiem, burkāniem un garšvielām. Un, protams, šļuka degvīna, kā nu bez tā!
Sarežģītība
Zema
Izmaksas
Vidējas
Kopējais laiks
1st 30m
Sastāvdaļas:
Buljonam
1 kg dažādu mazu zivtiņu
2 sīpoli
1 pētersīļu saknīte
2 laurlapas
nedaudz melno piparu graudu un smaržīgo piparu
Zupai
1–1,5 kg lielāku zivju
5–6 kartupeļi
3 nelieli burkāni
25–30 g sviesta
glāzīte degvīna
sāls
zaļumi (dilles, loki, pētersīļi)
Klasisku krievu zivju zupu gatavo, izmantojot ne mazāk kā divu veidu lielu un mazu dažādu svaigu zivju.
Iztīrītas mazās zivtiņas ietin marles sainītī, liek katlā, pārlej ar 2,5 litriem auksta ūdens, uzvāra, noputo.
Liek klāt veselus sīpolus, pētersīļa saknīti, laurlapas, pieber arī abu veidu piparus.
Neuzliekot katlam vāku, pavisam lēni vāra aptuveni 1 stundu. Tad buljonu nokāš.
Lai tas būtu piesātinātāks, caurdurī, caur kuru buljonu izkāš, var ievietot rupjmaizes
šķēlītes. Lai nenomāktu zivju īpašo garšu, buljonam sāli nepievieno.
Dzidro zivju buljonu lej tīrā katliņā, liek iekšā kartupeļus un burkānus, veselus vai sagrieztus lielos gabalos.
Pa to laiku notīrītas, izķidātas zivis sagriež gabalos. Kad dārzeņi buljonā ir jau gandrīz gatavi, klāt liek zivju gabalus, nemaisot, lai buljonu nesaduļķotu, lēni vāra 5–8 minūtes – atkarībā no gabalu lieluma un biezuma.
Gatavai zupai pēc garšas pievieno sāli un gabaliņu sviesta, iemaisa degvīnu. Ielietu šķīvjos zupu pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit
Izskatās, ka Tu izmanto reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)?
Mūsu portāla lasītājiem bez maksas ir pieejami kvalitatīvi raksti. Reklāmas ir vienīgais veids, kā mēs varam turpināt piedāvāt bezmaksas saturu. Lūdzu, izslēdz savu reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)!