Šie sāļie cepumi labi iederēsies kā uzkoda pie vīna vai papildinājums siera platei svētku galdā. Dateļu vietā var pamēģināt žāvētas vīģes vai aprikozes, vai arī plūmes. Formu gan vajadzētu izvēlēties apaļu, jo cepumi iznāk diezgan trausli. Silti iesakām recepti dubultot, jo cepumus ātri izķer. Un vienkāršāku un ātrāku recepti grūti izdomāt!
Sarežģītība
Zema
Izmaksas
Lēti
Pagatavošana
20m
Kopējais laiks
20m
Sastāvdaļas:
90 g miltu
60 g zilā siera
40 g grauzdētu valriekstu
40 g dateļu
100 g sviesta
sāls, pipari
Samaisa miltus, sadrupinātu zilo sieru, sasmalcinātus grauzdētus valriekstus un dateles.
Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Pierīvē klāt sviestu un sajauc smilšu mīklu.
Vēl slinkāks variants – visu samest virtuves kombainā un ļaut tam darīt savu darbu.
Mīklu starp divām cepampapīra loksnēm izrullē apmēram līdz 1 cm biezumam.
Izgriež vēlamo formu un cep cepeškrāsnī 6–8 minūtes.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit
Izskatās, ka Tu izmanto reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)?
Mūsu portāla lasītājiem bez maksas ir pieejami kvalitatīvi raksti. Reklāmas ir vienīgais veids, kā mēs varam turpināt piedāvāt bezmaksas saturu. Lūdzu, izslēdz savu reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)!