• Šobrīd

    weather img

    Rīga +15°C

    Viss Tavas ādas skaistumam un veselībai!
    Myskin logo

    Ziemas Pavlova

    Deserti
    Daina Lapiņa
    30. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ziemas Pavlova
    Foto: Andrejs Nikiforovs
    Ziemas Pavlova
    Ja saldumu traukā vēl uzkavējušās dažas piparkūkas, pagatavojiet šo eleganto desertu, kas garšo pēc ziemas un svētkiem!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    1 vērtējums
    5/5
    • Olu baltumus ar šķipsniņu sāls saputo. Turpinot putošanu, pamazām pa daļām ber klāt cukuru, puto, līdz masa ir stingra, gluda un spīdīga.

    • Masā iemaisa vaniļas cukuru un citrona sulu. Uz cepampannā ieklāta cepampapīra uzvelk divus 18 cm lielus riņķus ar nelielu atstatumu vienu no otra.

    • Katra riņķa vidū liek pusi putotās masas, pārsijā nedaudz kakao, kanēļa un piparkūku garšvielu maisījuma, masu ar karoti bīdot uz riņķu malām, garšvielas nevērīgi iemaisa.

    • Pārsijā pārpalikušās garšvielas un masu izlīdzina līdz novilktajām riņķu līnijām, ņemot vērā, ka cepoties masa nedaudz izplešas un abas plāksnes var saskarties. Pannu ar abām plāksnēm liek krāsnī, 150 grādu temperatūrā cep 30 minūtes, tad temperatūru pazemina uz 140 grādiem, cep vēl 30 minūtes. Karstumu izslēdz un plāksnes krāsnī atdzesē. Izceptās plāksnes nedēļu un pat ilgāk iesaiņotu var uzglabāt istabas temperatūrā.

    • Pirms servēšanas, labāk tieši tajā dienā, bet ne ātrāk kā dienu iepriekš, kūku pilda un grezno. Krējumu ar krēmsieru un vaniļas cukuru saputo, pārdala uz pusēm, vienā pusē iemaisa ievārījumu un pārklāj ar to vienu no plāksnēm. Liek otru virsū un pārklāj ar otru daļu krēma.

    • Pēc patikas grezno ar bezē cepumiem, kurus var apmērcēt kausētā šokolādē, pēc tam sastingušus pārklāt ar zelta pulveri, brūklenēm, dzērvenēm, cukura zvaigznītēm. Līdz pasniegšanai kūku tur aukstumā.

    • Tieši pirms pasniegšanas greznojumu var papildināt ar piparmētru lapiņām un sīkiem ziediņiem.

    • Bezē cepumiņus var iegādāties veikalā, bet var izcept mājās, saputojot 1 olas baltumu, pēc tam pa daļām pieputojot ceturtdaļu glāzes cukura. Ar konditorejas uzgali masu uzspiež uz cepampapīra, cep 2 stundas 100 grādu temperatūrā, krāsnī atdzesē.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

     

    Veselība - Parūpējies par savu sirdi!

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    AutoBild.lv

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+